IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

200 бизнес лидери идват за първата Endeavor конференция Dare to Scale

Събитието е на 23 октомври в София Тех Парк и ще създаде платформа за предприемачите от Източна Европа

11:46 | 20.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor. <em>Снимка: Endeavor</em></p>

Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor. Снимка: Endeavor

Броени дни остават до първата международна конференция Dare to Scale, която се организира от българския офис на глобалната предприемаческа организация Endeavor – на 23 октомври 2017 г. в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“.

Очаква се на това събитие да се стекат 200 топ предприемачи, мениджъри, бизнес лидери и инвеститори от 27 страни. То се организира с подкрепата на глобалната структура на Endeavor, водещи международни компании, финансови институции и медии. 

Целта на организаторите е създаването на платформа, чрез която предприемачите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) да споделят предизвикателства и възможности за развитие. Endeavor Bulgaria има амбицията да играе ключова роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в България и региона, предоставяйки помощ и ресурс на тези, които искат да разширяват своя бизнес глобално.

Специални гост-лектори на конференцията ще са: 

Росен Плевненлиев, президент на България (2012-2017 г.)

Правийн Паранджоти, ръководещ дяловите инвестиции на Европейския инвестиционен фонд (EIF)

Карел Облук, бивш главен изпълнителен и технически директор на AVG Technologies (първата компания от Източна Европа, листната на Нюйоркската фондова борса)

Три ще са темите в сутрешната програма на конференцията:

- Пътят към иновации и растеж

- Осигуряване на глобален рисков капитал

- Значението на структурите за подкрепа на предприемачите

Четири ще са дискусионните панели в следобедната програма:

Изкуството да мащабираш бизнеса си

С участието на: Кирил Бошов (председател на УС на Еврохолд България), Барбарос Йозбууту (съосновател на Iyzico), Карел Облук (бивш главен изпълнителен и технически директор на AVG Technologies); модератор - Божидар Нейчев (управляващ съдружник в PwC за Югоизточна Европа)

Привличане на капитал и инвестиции

С участието на: Джерамая Дейли (съосновател и управляващ партньор в Elephant VC), Правийн Паранджоти, (дялови инвестиции, Европейския инвестиционен фонд (EIF),  Денис Смит (партньор в Evolution Equity Partners),  Петя Димитрова (главен изпълнителен директор на Пощенска банка), модератор - Алън Тейлър (изпълнителен директор на финансовия инструмент на Ендевър - Endeavor Catalyst)

Предизвикателства пред растящите компании 

С участието на: Пресиян Каракостов (основател на Titan Gate), Симон Калуза (изпълнителен директор на SAP за ЦИЕ), Рик Хес (бивш изпълнителен директор на Oracle), модератор -  Стефан Гугушев (управляващ партньор в "Гугушев & Партньори")

Предприемаческа екосистема

С участието на: Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.), Фернандо Фабре (Президент на Ендевър Глобъл), Васил Терзиев (съосновател на Telerik Academy); модератор -  Пламен Русев (основател и председател на Webit Foundation)

“Разрастването на един бизнес в глобален мащаб е почти изкуство. Малцина предприемачи са го постигали успешно, а част от тях ще бъдат говорители на Dare to Scale на 23 октомври в София. Имаме успешни примери и сред българските предприемачи и те също ще бъдат сред участниците в нашата конференция“, коментира Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor.           

Конференцията Dare to Scale предхожда всъщност 75-тия Международен селекционен панел на Endeavor, на който София ще бъде домакин (за първи път в историята на Endeavor) на 23-25 октомври 2017 г. Специално за панела в София ще пристигне основателят на Endeavor и една от влиятелните личности в предприемачеството в световен мащаб - Линда Ротенберг. Международните панели на Endeavor се провеждат 8 пъти годишно в различни градове по света - от Куала Лумпур до Сан Франциско и от Йоханесбург до Лондон. По време на панелите ментори и предприемачи от глобалната мрежа на Endeavor избират нови членове на своята общност на база утвърден от организацията алгоритъм за подбор.

Investor.bg е медиен партньор на събитието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още