IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

110 нови автобуса тръгват в София през октомври

Цената на превозните средства е 33 млн. лв., а средствата са от заем от Европейската инвестиционна банка

13:52 | 04.05.16 г. 1
110 нови автобуса тръгват в София през октомври

През септември в София ще бъдат доставени 110 нови автобуса. Около месец по-късно те ще бъдат пуснати в експлоатация по линиите 60, 64, 77, 309. Това обяви днес пред журналисти в гараж "Малашевци" Слав Монов, директор на "Столичен автотранспорт".

Доставката на 110 единични дизелови автобуса е част от програмата на Столичната община за модернизация на автобусния парк. Избраната оферта е сред тези с най-ниска цена. Със спестените средства ще бъдат закупени още 30 нови единични автобуса.

Цената на автобусите е 33 млн. лв., като средствата са осигурени със заем от Европейската инвестиционна банка, съобщава БТА.

Автобусите са климатизирани, нископодови, с достъпност за хора с двигателни проблеми, с видеонаблюдение и с мобилен интернет, Двигателите на превозните средства от градския транспорт са произведени във Великобритания и са сертифицирани от компетентните органи там. Шасито и купето на автобусите са произведени от китайска компания.

Избраната фирма-доставчик е "Джънджоу Юйтун Бус Ко. Лимитид" - най-големият производител на автобуси в света с годишно производство от над 65 хил. автобуса от всички класове и типове двигатели.

Автобусите отговарят на най-високия екологичен стандарт Евро 6. Съгласно издадените сертификати нивата на вредните емисии са значително по-ниски от допустимите от европейското законодателство гранични стойности на емисиите Евро 6.

По приетата от Столичния общински съвет програма за модернизация на автобусния парк в следващите три години ще бъдат доставени още 190 нови автобуса.

С изпълнението на програмата ще бъдат спрени от движение автобусите, които са произведени между 1976 г. и 2002 г. Това са автобусите със стандарти Евро 0, Евро 1 и Евро 2.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
scott
преди 7 години
остава да има и некой да плаща пътуването в тех и сме на жусссс............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още