IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

18 държавни служители не са подали в срок имотните си декларации

Сметната палата ще изпрати списъка на данъчните и ДАНС

17:42 | 27.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
18 държавни служители не са подали в срок имотните си декларации

До края на април 18 висши служители не са обявили имуществото си, както изисква Законът за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Това стана ясно от публикуваните от Сметната палата декларации и уведомления, подадени до края на май 2011 г.

Сред неспазилите законовото изискване фигурират имената на един експерт от екипа на омбудсмана, двама сътрудници на главния секретар на парламента, кметове, зам.-кметове, съдии и прокурори. Четирима от тях са подали декларациите си със закъснение.

Списъкът с техните имена ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция по приходите, за да бъдат предприети съответните действия по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) също получава копие от списъка.

Лицата, заемащи висши държавни длъжности (президент, депутати, министри, прокурори, съдии, следователи и др.), подават в Сметната палата всяка година декларации до 30 април, като до 31 май могат да правят промени в тях.  Когато няма промяна в обстоятелствата, подлежащи на деклариране, лицата подават уведомление.

Срокът за подаване на встъпителни или финални декларации е до 1 месец от датата на встъпване или освобождаване от длъжност. До края на юни Сметната палата е длъжна да публикува декларациите в интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още