IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

79% от българите одобряват решенията на Румен Радев

Близо 60% от анкетираните приемат Огнян Герджиков като независим от конкретна партия, показва проучване на „Галъп“

15:16 | 02.02.17 г. 6
<p>
	Румен Радев. <em>Снимка: Президетство на Р България</em></p>

Румен Радев. Снимка: Президетство на Р България

Българските избиратели оценяват положително първите десет дни от встъпването в длъжност на президента Радев. Това показват резултатите от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл”, проведен сред 803 души в страната.

79% от анкетираните смятат, че първите решения на държавния глава са правилни, като почти толкова (78%) нямат съмнение в евроатлантическата му ориентация.

Три четвърти от запитаните одобряват избора на Огнян Герджиков за премиер, а 59 на сто го приемат като независим от конкретна партия. На обратното становище са 30%.

Инициираните от Корнелия Нинова решителни промени в устава на червената партия срещат подкрепа, „далеч надхвърляща влиянието на БСП в обществото“, показва още експресния сондаж. Така например въвеждането на ограничение в броя на мандатите на депутатите от БСП, а също и въвеждането на пряк избор на председател на партията от членуващите в нея са инициативи, одобрявани от над две трети от всички избиратели в страната.

По отношение на предстоящите парламентарни избори проучването на „Галъп” сочи Обединените патриоти за най-приемлив участник в следващото управление. 55% от запитаните ги искат във властта срещу едва 35% за ГЕРБ и 43% за БСП.

Телефонният сондаж показва и силна поляризация по отношение на наследството, което остави партията на Бойко Борисов. Според 35% от анкетираните тя е придвижила България напред, 35% виждат движение назад. За 27% през последните години страната ни е била в застой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 1
Тава е
преди 7 години
Що за глупости! Президентът в парламентарната република е самотен барабанчик. Ако искаше нещо реално да направи, Президента Радев трябваше да си осигури властта силово или конституционно. За съжаление в тази си позиция си остава говорител за добри намерения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
khao
преди 7 години
ъъъ, и какви решения е взимал ? че даже 79% одобрение ..... аааа проучване от червен Колю и фалшивия Галъп, ясно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 4
to66e
преди 7 години
Ама, 1.Кой го интересува Корнелия какви промени в устава направила? -Отговор:БСП2. Кой го интересува дали Герджиков е подходящ избор при условие, че ще е на поста за два месеца? Отговор - този който го е избрал т.е. БСП (старите съюзници в тройната коалиция )3. Кой има интерес да се втълпява опорната точка че БСП настига ГЕРБ св предпочитанията на избирателите. Отговор :БСП4. Кой е поръчал(платил) т. нар. изследване. Отговор: БСП4.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 8
Птица
преди 7 години
"По отношение на предстоящите парламентарни избори проучването на Галъп сочи Обединените патриоти за най-приемлив участник в следващото управление. 55% от запитаните ги искат във властта срещу едва 35% за ГЕРБ и 43% за БСП.Телефонният сондаж показва и силна поляризация по отношение на наследството, което остави партията на Бойко Борисов. Според 35% от анкетираните тя е придвижила България напред, 35% виждат движение назад. За 27% през последните години страната ни е била в застой."ами КАК 35% ВИЖДАТ ДВИЖЕНИЕ НАЗАД, СЛЕД КАТО ИМАМЕ НАД 3% БВП И Е ЧЕЛНАТА ТРОЙКА ПО РАЗСТЕЖ В ЕС. ЯВНО ТИЯ 35% СА НАПЪЛНО НЕКАДЪРНИ И ММАЛОУМНИ, МЕКО КАЗАНО ИЛИ НАРОЧНО НИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ТАКИВА ДАННИ, НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТЯХ!!!КАКВА ПОЛЯРИЗАЦИЯ, ОТ ЛЪЖИТЕ НА БСП ЛИ, ОТ ТЕЛЕФОННАТА ИМ ИЗМАМА С ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!???? ТОВА Е ЛИ ПРАВИЛНО!!!! УЖАС КАКВО НИ ЧАКА НЕ Е ИСТИНА!! КТБ И ПЕЕВСКИ ЛИ ЗАБРАВИХТЕ, АМИ ЧЕСТИТО, КАТО СТЕ СИ ПРОСТИ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
Не е вярно.Нито за Радев, нито за защитника на геьовете Герджиков.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още