IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

98% от рехабилитацията на път Голям манастир-Инзово-Роза е готова

Стойността на проекта е малко над 8 млн. лв. и се изпълнява по ОП "Регионално развитие"

12:47 | 10.07.14 г.
<p>
	Снимка: АПИ</p>

Снимка: АПИ

Изпълнени са 98% от строително-монтажните дейности по рехабилитацията и реконструкцията на близо 16 км от пътя Голям Манастир - Крумово - Инзово – Роза, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Пътят е пряка транспортна връзка между областите Ямбол и Хасково. Участъкът осигурява достъпа до ТЕЦ „Марица Изток“ и поема потока от автомобили към Свиленград.

Стойността на проекта е малко над 8 млн. лв. Проектът е по Оперативна програма (ОП) „Регионално развитие“ и се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е Обединение „Трейс Ямбол“, в което участват „Трейс Груп Холд“ АД и „ПСФ Мостинженеринг“ АД. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Хидроконсулт“ АД с участници „Консулт-64” OOД и „Хидроинвест” OOД. Договорът за строителство е на стойност 7,8 млн. лв. с ДДС, а за строителния надзор е на стойност 86,8 хил. лв. с ДДС.

На участъка е извършен ремонт и възстановяване на пътната конструкция, полагане на основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Ще бъде поставена нова стоманена предпазна ограда, хоризонтална маркировка и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още