IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по заетостта ще има нов директор след ревизия

Ивайло Калфин очаква от агенцията повече работа за активизиране на обезкуражените

16:47 | 31.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Агенцията по заетостта ще има нов директор след ревизия

Премиерът Бойко Борисов е освободил Асен Ангелов от поста изпълнителен директор на Агенцията по заетостта по предложение на ресорния вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин, съобщи БНР. 

"Аз предложих и подписах. Съгласувах с премиера, разбира се, освобождаването на г-н Ангелов. Имам по-различни виждания за работата на агенцията. Тя ще играе доста важна роля в бедеще. Има към нея претенции от страна на Европейската комисия за начина, по който работи", заяви Калфин.  

Той посочи пред радиото, че очаква от агенцията повече работа за активизиране на обезкуражените и мотивирането им да се върнат на пазара на труда. 

За временно изпълняващ длъжността е назначен заместникът на Ангелов Валентина Георгиева. Очаква се титуляр на поста да бъде назначен до месец. 

Ангелов оглави агенцията през декември 2013 г., след като предшественичката му Камелия Лозанова (ГЕРБ) беше уволнена след сигнал от Брюксел.

Той е доктор по икономика от Стопанска академия "Д.А.Ценов" – Свищов, и магистър по международни икономически отношения от Университет за национално и световно стопанство – София. Специализирал е финансов мениджмънт и анализ в Делауерски университет в САЩ. Има дългогодишен управленски опит в сферата на европейските фондове и международните проекти
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още