IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американска клиника в София ще лекува неинвазивно гръбначни заболявания

Eксперти по хиропрактика щe работят в сътрудничество с български лекари в новооткритата клиника

16:50 | 26.05.16 г.
<p>
	Инвеститорът Дейвид Кийвни <span lang="en-US">(</span>вдясно<span lang="en-US">) </span><span lang="bg-BG">и директорът д-р Майкъл Фарел </span><span lang="en-US">(</span><span lang="bg-BG">вляво</span><span lang="en-US">).</span><em>&nbsp;Снимка:&nbsp;ASC American Spinal Clinic</em></p>

Инвеститорът Дейвид Кийвни (вдясно) и директорът д-р Майкъл Фарел (вляво). Снимка: ASC American Spinal Clinic

В София отвори врати единствената в Европа клиника за неинвазивно лечение на гръбначни заболявания. Между 20 и 25 нови пациенти ще приема всяка седмица откритата днес американска клиника по хиропрактика – ASC American Spinal Clinic, съобщи пред журналисти нейният директор д-р Майкъл Фарел.

Първоначалната инвестиция е в размер на 350 хиляди евро, а основен инвеститор е Дейвид Кийвни, млад бизнесмен, който е бил пациент на д-р Фарел. Очаква се средната цена на един терапевтичен курс да е около 2000 евро, което е далеч по-ниска цена от стойността на една гръбначна операция, смятат експерти. Единственият разход, който ще поемат пациентите в началото на процеса на диагностично уточняване, е сумата от 40 лв. за първата рентгенова снимка, ако е необходима и нейното разчитане.

Всеки, който смята, че се нуждае от консултация поради болки във врата, гърба или кръста, както и заради друго заболяване на гръбначния стълб като например сколиоза, ще може да получи безплатна консултация след обаждане по телефона, поясни д-р Фарел. След обстоен преглед ще бъде преценено дали пациентът е подходящ за такова лечение.

В своята практика д-р Фарел има над 130 хил. случая на успешно излекувани пациенти, без странични ефекти или усложнения.

Клиниката ще работи в тясно сътрудничество с българските лекари - невролози, ортопеди, спортни медици.

Един лечебен курс ще бъде с продължителност от 12 до 24 седмици в зависимост от сложността на случая.

По време на терапията резултатите ще се проследяват постоянно с образен контрол от компютърна програма, свързана с съвременна и щадяща рентгенова техника. 

В екипа на клиниката освен трима водещи американски лекари хиропрактици ще работят и български специалисти - кардиолог, физикален медик и специалист по образна диагностика.

Плановете са след време да бъдат разкрити подобни клиники и в други градове на страната, както и да се създаде школа за български медици, които искат да получат образование по хиропрактика.

В САЩ хиропрактиката е медицинска специалност, равнопоставена с класическата медицина, а упражняващите тази професия са официално признати на едно ниво с лекарите от всички други специалности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още