IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Armani ще строи фабрика за мъжка конфекция в Плевен

Компанията проучва възможностите за набиране на квалифицирана работна ръка

16:35 | 08.09.15 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианският моден гигант Armani планира да изгради фабрика за производство на мъжка конфекция в България. Концернът оглежда района на Плевен като вариант да реализира своето инвестиционно намерение.

Това съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Институцията участва във форум в рамките на „Дни на България на Експо 2015" в Милано.

В момента Armani проучва възможностите за набиране на квалифицирана работна ръка. Компанията ще се опита да се възползва и от различни проекти и програми за обучение на служителите.

За осигуряване на необходимото оборудване и технологии за фабриката Armani ще кандидатства за финансиране по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, допълват още от Агенцията.

В понеделник ръководството на институцията беше в Палермо и отчете желание и на други големи италиански компании да преместят бизнеса си в България. Сред тях е и производител на сладолед. Бизнесът е привлечен от квалифицираната работна ръка, политическата стабилност и ниските данъци, е изводът на агенцията, подпомагаща развитието на малкия бизнес у нас. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
От една страна това си е чуждестранна инвестиция, което е добре! От друга страна истината е, че българските шивачки са вече по-евтини от китайските, което е тъжно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още