IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азербайджан търси български инвеститори във фармацевтичния сектор

Баку предлага подкрепа с осигуряване на подходящ терен за фармацевтично производство, изграждане на инфраструктура и освобождаване от данъци

22:55 | 04.03.15 г.
Азербайджан търси български инвеститори във фармацевтичния сектор

Български фармацевтични компании да създадат производствени мощности в Азербайджан, предложи министърът на икономиката и индустрията на Азербайджан Шахин Мустафаев на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгени Иванов, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Мустафаев е посочил, че в момента 100% от лекарствата на азербайджанския пазар са вносни. Азербайджан желае да развие собствена фармацевтична индустрия и търси стратегически партньор, какъвто се надява да намери в лицето на български компании, обясни министърът на икономиката и индустрията на Азербайджан.

По думите му държавата е готова да подкрепи български инвеститор с осигуряване на подходящ терен за фармацевтично производство, изграждане на инфраструктура към него, освобождаване от данъци за известен период от време и застраховане.

Предприятието може да е смесено с държавата или с частна азербайджанска компания. От българския партньор се очаква да направи и собствени инвестиции в развитието на производството. Според министър Мустафаев става въпрос за дългосрочно сътрудничество.

Божидар Лукарски и Евгени Иванов са поели ангажимент да организират посещение на български фармацевтични компании в Баку, за да се запознаят на място с възможностите.

Двамата министри са потвърдили намерението си да подготвят посещение на бизнес делегация от Азербайджан у нас през месеците юли-август. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още