IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетът на София залага с 1 млн. лв. повече за инфраструктура догодина

Заделени са и с 1 млн. лв. повече за разкриване на детски градини и образование, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова

13:42 | 17.12.12 г.
Бюджетът на София залага с 1 млн. лв. повече за инфраструктура догодина

Повече пари за образование, инвестиции в инфраструктурата и екологията са сред основните приоритети в проектобюджета на София за 2013 година. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при представяне на бюджета на общината за следващата календарна година.

Зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов поясни, че в бюджета за 2013 г. ще бъдат заделени с 1 млн. лв. повече средства за пътна инфраструктура. Освен за асфалтиране на улици и булеварди, парите ще послужат за ремонт на тротоари и поставяне на осветление.

Над 1 млн. лв. повече са предвидени и за образование, уточни зам.-кметът по финансите. В плановете на ведомството е и разкриването на 16 нови сгради на детски градини и 1800 нови места в тях.

Фандъкова обяви, че бюджетът за догодина се предвижда да бъде 1,145 млрд.лв. В капиталовата програма на града влизат 434 млн. лв. повече средства за чистота, транспорт, здравеопазване и култура.

Тя допълни, че през следващата календарна година по три оперативни програми ще бъдат осигурени над 280 млн.лв., с част от които ще продължи строителството на метрото.

"Това е бюджет на стабилност и устойчиво развитие на града, залагаме на реализъм в приходите, ясен план и строг контрол на разходите, привличане на европейски средства за инвестиции", обобщи столичният кмет.

Припомняме, че проектобюджетът беше готов още през октомври. Тогава той бе обсъден с представителите на всички политически сили, с бизнеса, а за първи път беше представен и дискутиран със социалните партньори.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още