IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес организациите искат спешно свикване на тристранния съвет

С писмо до Симеон Дянков работодателите настояват за обсъждане на тристранно ниво на проекта за Бюджет 2013 г. и антикризисните мерки

13:02 | 26.09.12 г.
Бизнес организациите искат спешно свикване на тристранния съвет

Четирите национално представени организации на работодателите в България настояват за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщават от централите им.

Асоциация индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на индустриалците са изпратили писмо до министъра на финансите и председател на НСТС Симеон Дянков, с което настояват за спешно свикване на съвета. 

Представителите на работодателските организации предлагат за най-скорошно  обсъждане ключови въпроси като проекта за Бюджет 2013 г. и изпълнението на антикризисните мерки.

От бизнес обединенията настояват и за придвижване на предложенията за промени в правилника за дейността на съветите за тристранно сътрудничество, за изготвяне на законопроект за реализиране на мерките по пенсионната реформа, предложени от национално представителните организации на работодателите и синдикатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още