Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Бизнес организациите искат спешно свикване на тристранния съвет

С писмо до Симеон Дянков работодателите настояват за обсъждане на тристранно ниво на проекта за Бюджет 2013 г. и антикризисните мерки

Четирите национално представени организации на работодателите в България настояват за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщават от централите им.

Асоциация индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на индустриалците са изпратили писмо до министъра на финансите и председател на НСТС Симеон Дянков, с което настояват за спешно свикване на съвета. 

Още по темата

Представителите на работодателските организации предлагат за най-скорошно  обсъждане ключови въпроси като проекта за Бюджет 2013 г. и изпълнението на антикризисните мерки.

От бизнес обединенията настояват и за придвижване на предложенията за промени в правилника за дейността на съветите за тристранно сътрудничество, за изготвяне на законопроект за реализиране на мерките по пенсионната реформа, предложени от национално представителните организации на работодателите и синдикатите.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Стартира сондирането на втория проучвателен Блок "1-21 Хан Аспарух" - "Рубин-1"