IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 29 млн. лв. са приходите от концесии в транспорта за 2013 г.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” отчита инвестиции за близо 83 млн. лв. по договора за концесия на летищата в Бургас и Варна

14:57 | 01.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Близо 29 млн. лв. са приходите от концесии в транспорта за 2013 г.

Получените приходи от концесионна дейност за обекти от транспортната инфраструктура за 2013 г. са в размер на над 28,8 млн. лв., съобщиха от правителствената пресслужба. За предходната 2012 г. бяха отчетени приходи за над 25,7 млн. лв.

Правителството се е запознало днес с доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за контрола по изпълнението на концесионните договори за обекти от транспортната инфраструктура.

Към 31 декември 2013 г. обект на контрол са били 14 договора – за пристанищните терминали Леспорт, Балчик, Свищов, Оряхово, Сомовит, Росенец, Бургас изток-2, Бургас-запад, Видин-север, Видин-юг, Лом, Никопол и Русе-запад, и за гражданските летища в Бургас и Варна.

На концесионерите на пристанищните терминали за 2013 г. са признати инвестиции общо в размер на близо 15 млн. лв., а по договора за концесия на летищата в Бургас и Варна „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД отчита инвестиции за близо 83 млн. лв.

Съгласно докладите и извършените проверки концесионерите изпълняват законовите изисквания за осъществяване на летищни и пристанищни услуги, посочват още от пресслужбата.

Приходите от такси по концесионни договори, сключени от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), за 2013 г. са 2,7 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още