IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болниците в труднодостъпни райони може да очакват повече пари през 2013 г.

В бюджета на здравното министерство вероятно ще бъдат предвидени 5 млн. лв. допълнително за някои общински лечебни заведения

18:36 | 28.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Болниците в труднодостъпни райони може да очакват повече пари през 2013 г.

Пет милиона лева за подпомагане на болниците в труднодостъпни райони вероятно ще бъдат включени в бюджета на Министерство на здравеопазването за следващата година, прогнозира пред журналисти в Смолян заместник-министърът д-р Минчо Вичев, цитиран от БТА. 

Той участва в проведеното в родопския град изнесено съвместно заседание на парламентарните комисии по здравеопазване и по труда и социалната политика.

Поне половината от общинските болници в страната са натрупали значителни дългове, за които няма тенденция за намалението им, смята заместник-министърът. Той съобщи, че задълженията на общинските болници са около 67 млн. лв. и посочи като пример за лошо управлявана общинската болница в Девин, която не работи повече от една година.

Според д-р Вичев методиката за разпределяне на средствата за болниците в труднодостъпни райони ще се съобрази и с принципа "да не се дава там, където парите изтичат като вода в пясък".

Вчера от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) обявиха, че се отпускат допълнително 22 млн. лева за болниците за третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още