IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Цената на тока не би трябвало да се повишава

Ръстът на икономиката е минал 2 на сто, събраните от контрабанда пари са над 2,3 млрд. лева, хвали се премиерът

13:04 | 28.07.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;ДЗЗД &quot;Графити&quot;</em></p>

Снимка: ДЗЗД "Графити"

Според българския министър-председател Бойко Борисов цената на тока не би трябвало да се повишава.

"В България има независим регулатор - КЕВР, избран от парламента, от деветима члена там двама са на ГЕРБ, които смятат, имат методика и дават цените. Направихме много с промяната в Закона за енергетиката. Според мен с тези изходни данни не би трябвало да се повиши цената на тока", заяви в Луковит Борисов по повод готвените утре протести от работодатели и синдикати срещу повишаването цената на тока. 

На въпрос дали това означава, че протестите, които се очакват утре от страна на бизнеса са основателни, премиерът заяви: "Не мога да коментирам. Демокрация – всеки може да протестира, колкото иска... С протести преди година и половина-две доведохме до 10 млн. (лв., б. ред.) загуби на държавата и спиране на всички еврофондове. Сега в бизнеса отиват милиарди в следствие на разплащането по европейските програми", каза още премиерът.

По думите му ръстът на икономиката е минал 2 на сто, събраните от контрабанда пари са над 2,3 милиарда лева. "Ако някой може да се похвали с тези успехи за 25 години, добре дошъл", добави Борисов, цитиран от БТА.

По въпроса с референдума той заяви, че трябва да се даде на хората правото, когато се решава много важно нещо, да дадат гласа си. 

Министър-председателят изрази надеждата си, че президентът Росен Плевнелиев ще успее да убеди депутатите за организирането на референдум наесен за изборните правила.

"Очаквам сега в парламента, когато отиде президентът, да намерят необходимата политическа воля и да дадем правото на хората, когато има много важно нещо да се чуе волята на народа", каза той след откриването на пречиствателната станция в Луковит.

В Луковит Бойко Борисов откри пречиствателна станция за отпадни води и обновения градски площад "Трети март". С него бяха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, както и заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и други официални гости.

"Ако някой беше казал, че ще се вложат 100 млн. лв. в Луковит, надали някой щеше да повярва. Държавата помага много на църквите и манастирите, но искам да благодаря на хората от Луковит, за това, че със собствени пари, си направиха църквата. Господ гледа и ви се случват нещата. Все по-добри проекти ще има за вас", заяви още Борисов.

Проектът в Луковит е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.", съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на България. Проектът стартира през септември 2012 г. и трябва да приключи през март 2016 г.

Още новини от България четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Трябва да се знае как се ограби и граби България5 000 000 000 лв. е сенчеста икономика - се ощетява бюджета ГОДИШНО5 000 000 000 лв. са кражби през разходите на бюджета пак ГОДИШНО7 000 000 000 лв. плоският данък ощетява бюджета ГОДИШНО - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/02/kak-se-ograbi-bylgariia.1135939 10% плосък корпоративен данък и 5% за акционерите ограбва България защото големите данъкоплатци са чужди фирми и печалбата се изнася(коментар 1) - http://darikfinance.bg/***/115933#comments , и Бойко Борисов го проумя ,че са източени 27 милиарда - http://***.blitz.bg/news/article/314769
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
Mito Karamitov
преди 8 години
Тиквонйй е слънчасал - прости му Господи:)))Вчера бяха 2 млрд а сега вече са 2.3:))))Но поне си спомя какво е казал преди :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
Mito Karamitov
преди 8 години
Тиквонйй е слънчасал - прости му Господи:)))Вчера бяха 2 млрд а сега вече са 2.3:))))Но поне си спомя какво е казал преди :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още