IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов гарантира разплащане на 5 млрд. лв. през 2015 г., ако управлява

Дори само това, което сме направили до момента, е достатъчно, каза премиерът

15:41 | 18.01.15 г. 16
Борисов гарантира разплащане на 5 млрд. лв. през 2015 г., ако управлява

Ако останем в управление и тази година, гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на общо събрание на ЖЕНИ ГЕРБ в НДК, предаде Агенция „Фокус”.

"Дори само това, което сме направили до момента, е достатъчно. Само това си заслужаваше да влезем в това правителство", каза премиерът, визирайки възстановените плащания от еврофондовете и разрешението на кризата с КТБ.

„Отпуснаха еврофондовете, всички програми работят за България. Ако останем в управление 2015 г., гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало. Видяхте през последните седмици, че разплатихме средствата навсякъде по общините. Това са над 90 хиляди човека и фирми, които получиха своите пари от КТБ. 3 млрд. 300 млн. лева "живи пари" са разплатени. Това е спокойствие за вложителите, които месеци наред чакаха това да се свърши и ако нямаше правителство, нямаше как да се случи. Десетки хиляди хора получиха своите пари”, каза Борисов.

Министър-председателят коментира, че ако само ГЕРБ и Реформаторският блок са в управлението, ще бъдат направени много по-смели реформи. „Всички сме си дали ясна сметка, че това е по-добрият вариант. Не е идеално, друго е ако само ГЕРБ и Реформаторският блок са в управлението. Сега е необходимо да се съобразяваме с повече хора. Но във всички случаи е за добро на страната. Виждате реакциите и отношението към България и в САЩ, и в Европа, и на всички лидери”, заяви Бойко Борисов.

„Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари. Събориха банки и разплащаме милиарди за чуждите вересии”, добави премиерът.

„Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме", попита той.

„Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени", допълни премиерът.

За ролята на жените говори и зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той припомни, че преди 7 години, когато се е създавала ЖЕНИ ГЕРБ, са заложили „на авторитети на жени, които имат характер, за да могат да правят и политика”. И посочи, че по време на преговорите за създаване на нов кабинет ледът е бил стопен от трите дами, които водеха преговорите – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

„От участието ни в сегашния коалиционен кабинет 10 министри са от ГЕРБ. Моля Ви, нека да бъдем равнопоставени, защото жените в момента са 6, а мъжете – 4. Казвам това защото г-н Борисов посвети най-важните ресори на жените”, каза Цветанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 7 rate down comment 2
draifuss
преди 9 години
Банките тази година ще са си много добре намериха се пари от пенсии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 1
draifuss
преди 9 години
Ще изкара мандата, но самия той не иска да е на власт след 2015г.Последните дни го доказаха никакви реформи вече не могат да се правят за сметка на хората, защото последните са озверели от ниски доходи, безработица и мизерия.Сам ще разклати коалицията и по къси *** и терлици ще си бие дузпата.Шубето е голям страх.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 2
Mito Karamitov
преди 9 години
Тиквата усеша че няма да го бъде - ей сега сметките за тока са готови плус останалите баММки таси година:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 5
alexx
преди 9 години
Боко е взел много пари за Южен поток от Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 10
SPART
преди 9 години
борисоф обещава нещо,което му е Задължение по Конституция! Това му "обещание" всъщност е заявка,че Няма да я Спазва, ако прецени! Но затова си има Специализирани Органи,които преценяват....понякога веднага и на място!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 14 rate down comment 8
крас
преди 9 години
Не бях се замислил върху факта, че точно Борисов прекрати договорите за АЕЦ Белене и Бургас - Александрополис!Това ме кара още повече да мисля, че Борисов се е превърнал във ВРАГ 1 на Путин. Като занимаващи се с бойни спортове и Путин и Борисов са наясно, че един ще бъде повален, и един ще бъде победен. Засега благодарение на хитроста си БОРИСОВ печели битката!КАЗВАМ ЗАСЕГА!НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ОТ СТАНА НА ПУТИН ЩЕ ИМА ОТВЕТЕН УДАР КОЙТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ДОВЪРШИ ПРОТИВНИКА МУ. Спомням си как приключиха живота си враговете на Путин.Мисля, че Борисов вече е на кръстачката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 11
StefanL
преди 9 години
Борисов ще остане в историята като унищожителя на всички енергиини проекти . На Георги Димитров му направили мавзолей а на тоя мутраген не трябва да казват къде ще го погребът за да не *** хората на гроба му заради затритите енергиини проекти от който България и нашите поколения ще страдат и плащат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
па аз си мислех, че бсп не е на власт щото хората не искат дпс във властта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 8
крас
преди 9 години
Г-н Борисов, Защо поставяте под условие плащането на тези 5 млрд. лв.само и единствено с вашето присъствие във властта?Все пак сме смъртни. Днес сме живи утре умрели.Като гледам личните Ви проблеми с доскорошният ви приятел а сега най голям враг си мисля, че от отношенията ви с Путин могат да произтекат непредвидими за вас последици!Мислите ли, че Путин ви е простил предателството и гаврата с подписаните и нарушени от вас двустранни договори?За да се измъкните от договореното посочихте като страна по тези договори ЕС. Истинска гавра беше когато обявихте, че не знаете съдаржанието на договорите сякаш НЕ ВИЕ , А НЯКОЙ ДРУГ ГИ БЕ ПОДПИСАЛ! МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ЛУКАВСТВОТО И ГАВРАТА ЩЕ БЪДАТ ПОДМИНАТИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ РАНЕНИЯТ И ПРИТИСНАТ ОТ ВСЯКЪДЕ ВОДАЧ НА ЕДНА НАЦИЯ, КОЯТО Е НАЙ СИЛНА И МОБИЛИЗИРАНА ТОГАВА КОГАТО Е ВЪВ ВОЙНА!Ние сме от другата страна на фронтовата линия а ти се враг 1 на Путин.Схващаш ли, че нещата са твърде лични за да бъдат подминати без последствия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 7
StefanL
преди 9 години
Споко ! Не опозицията ще го свали а собствените му коалиционни партьори реформаторите и патриотите и най вече дпс с който тайно се коалира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още