IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Няма чиновници, защитени от проверки срещу корупция

В нито едно министерство не съм се намесил с предложение за назначение, заяви премиерът

14:27 | 08.04.16 г. 1
Борисов: Няма чиновници, защитени от проверки срещу корупция

Назначили сме над 2500 висши кадри, няма човек, който да е защитен от проверка срещу корупция. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Пловдив пред медиите корупционния скандал в Изпълнителна агенция "Автомобилната администрация". Преди това той участва в откриването на втория завод в България на Sensata за производство на сензори.

Стотици назначения са направени в държавата през годините. Всеки министър може да потвърди, че за нито един пост в министерство аз не съм се намесил, за да дам човек, каза Борисов.

"Ето, г-жа Кунева може да я питате. Искаше да смени зам.-министрите, смени ги. Аз й ги подписах веднага. Във всички министерства е така. Защото министърът, принципалът, носи отговорност за назначенията", допълни той.

Въпреки това той обясни, че не се е съгласил Станимир Флоров да стане шеф на ДАИ, въпреки че е "достоен полицай", защото преценил, че това ще предизвика напрежение в Агенцията.

Запитан дали България ще загуби средства по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) той заяви, че "Европа трябва да ни плати още само 5 млн. по тази програма. Всички държави в Европа непрекъснато имат финансови корекции. Иначе програмата я платиха", коментира премиерът.

Борисов съобщи още, че следващата седмица ще бъде открита реконструираната газова компресорна станция "Странджа". Модернизацията на станцията е част от проекта за обновяване на четири станции - "Ихтиман", "Лозенец", "Петрич" и "Странджа" на обща стойност почти 200 млн. лева. По него в "Странджа" са изградените два нови газотурбинни агрегата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Колко осъдени за корупция имате бе, Борисов?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още