IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП е готова със свой проект за пенсионната реформа

На заседанието на Националния съвет на партията не е обсъдено партньорство с АБВ, стана ясно от думите на лидера на социалистите

16:52 | 25.01.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
БСП е готова със свой проект за пенсионната реформа

БСП е изготвила свой проект за пенсионната реформа, който ще бъде представен за обсъждане от социалните партньори през февруари.

Преди това проектът ще бъде обсъден в Съвета за социална политика към Националния съвет на БСП, съобщи след закритото заседание на Националния съвет на партията зам.-председателят Драгомир Стойнев, цитиран от пресцентъра на БСП.

По негови думи в реформата ще бъде предвидено замразяване на стажа и възрастта.

„БСП трудно ще приеме увеличаването на стажа и на възрастта на работещите.Считам, че когато едни хора, които са работили, трудили, преживяли са годините на преход, които бяха изключително несправедливи, трудно могат да понесат същото това поколение още едно увеличаване на стаж и възраст, както се предлага от министър Калфин”, заяви Стойнев.

Според партията решението са гъвкави форми за пенсиониране на „хората на труда”, посочва още Стойнев.

„На заседанието на НС на БСП обсъдихме политическите приоритети на партията. Ще засилим още повече защитата на социалнитe права, утвърждаването на социалната държава и ще предлагаме закони, насочени към намаляване на ефектите от крайно дясната политика на четворната коалиция”, обяви от своя страна лидерът на партията Михаил Миков.

Приоритетите за левицата ще бъдат Закон за народната просвета, промени в данъчните закони, включително тълкувателния закон за връщането на данъците на хората с минимална работна заплата, внасяне на въпроса за прогресивното подоходно облагане, както и законодателната дейност в здравеопазването.

БСП ще се включи активно в обсъждането на промените, свързани с социалното осигуряване и пенсионирането; промените в законите, както и в подобряване на функционирането на съдената власт.  

По време на Националния съвет на социалистите не е било коментирано евентуално партньорство на БСП с АБВ, коментира от своя страна лидерът на „червените” Михаил Миков. Той посочи, че темата не е била предложена за включване в дневния ред и не е обсъдена, допълва БНР.

Националният съвет на БСП одобри и решение да бъде свикано заседание на 48-ия Конгрес на партията в началото на април. „Ясно е, че конгресът трябва да бъде проведен през пролетта, за да може след това вниманието да се концентрира върху предстоящите избори”, обясни още Миков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 3
Lucifer
преди 9 години
ха ха ...как кой ???....дядо им Благой..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
fortiss
преди 9 години
Много добре, ама пари??? Това, което сте го нахвърляли, кой ще го финансира???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още