IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП очаквано върна мандата за сформиране на правителство

В петък на ход ще бъде "Движението за права и свободи", обяви още в началото на седмицата Росен Плевнелиев

14:17 | 27.02.13 г.
БСП очаквано върна мандата за сформиране на правителство

                                                                                                                    От: Веселина Йорданова

Лидерът на социалистите Сергей Станишев очаквано върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев. Държавният глава връчи на БСП втория проучвателен мандат, след като премиерът в оставка и председател на ГЕРБ Бойко Борисов върна първия още при връчването му в понеделник.

В петък Плевнелиев ще даде третия мандат на ДПС, които също няколко пъти заявиха, че няма да съставят кабинет в рамките на 41-то Народно събрание. При това положение президентът ще назначи служебен кабинет, който ще трябва да проведе и предсрочни парламентарни избори.

Плевнелиев обеща в понеделник да обяви задачите и структурата на служебното правителство и да посочи членовете му в дните от сряда до петък следващата седмица. В петък ще се събере за първи път Общественият съвет, за да се структурира работата му. В съвета, който ще бъде към служебния кабинет, ще участват представители на протестиращите, социалните партньори и граждански организации.

Утре президентът ще направи обръщение към нацията от трибуната в Народното събрание. Очакванията са да бъде обявена и дата за предстрочни избори. В изявленията след връчването на мандата лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че разграбването продължава като в последните дни трескаво се готвят за приключване маса сделки и решения. 

Лидерът на социалистите Сергей Станишев заяви, че за него властта не е самоцел и няма да бъде следващият министър-председател на България независимо как ще протекат парламентарните избори.

Още новини от България можете да откриете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още