IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България пак ще е домакин на Международния конгрес на световните цивилизации

Събитието ще се проведе в края на 2018 г.

15:14 | 12.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МТ</em></p>

Снимка: МТ

През 2018 г. България отново ще бъде домакин на Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм (СОТ). Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с президента на Китайската национална туристическа администрация (CNTA) Ли Дзиндзао, която се проведе в рамките на 22-та Генерална асамблея на СОТ в китайския град Чънду.

Това ще е второто издание на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм. На първия конгрес домакин отново бе България през 2016 г., припомнят от Министерството на туризма. Мащабното събитие ще се проведе в края на 2018 г. и ще бъде организирано от Министерството на туризма и специализираната организация към ООН. 

„България отдава голямо значение на развитието на българо-китайските отношения в областта на туризма и ще разчитам на активно участие от ваша страна в предстоящото събитие“, допълни Ангелкова. Тя отбеляза, че близо 85 млн. китайски туристи са пътували по света през 2016 г., а над 10 млн. от тях са избрали Европа за своята почивка зад граница.

България планира рекламна кампания на китайския пазар през 2018 г. Министърът припомни, че само след дни предстои и откриването на български туристически информационен център в Шанхай по силата на подписано споразумение между Министерството на туризма и Ей Си Ен Уърлдуайд ЕлТиДи Шанхай.

В рамките на срещата министър Ангелкова разговаря и с един от най-значимите инвеститори в туризма в Китай Чен Фенг, председател на борда на HNA Group Co., Ltd, която обединява хотелски услуги и браншови организации. Той изрази интерес към инвестиция на пазар България, като се поинтересува от подходящи възможности и локации, към които би могъл да се насочи.

Българският министър акцентира, че страната ни е със силен  потенциал за инвестиции в туризма, като подчерта възможността за инвестиране в 5-звездни хотели.

През последните 20 години конгломератът HNA Group Co., Ltd се е утвърдил като един от инвеститорите гиганти в Китай, който влага средства в десетки сектори. Компанията притежава акции в големи авиокомпании извън КНР, сред които Africa World Airlines, Aigle Azur, Azul Brazilian Airlines, Comair, MyCargo Airlines, TAP Portugal, като оперира и с над 13 летища и над 1200 самолета на територията на Китай. Има редица инвестиции в туристическия сектор, сред които е и хотелската верига Hilton.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още