IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България предлага да изнася електричество за Черна гора

Енергийният пазар у нас е либерализиран и черногорските компании могат да купуват ток от български производители и търговци, заяви Теменужка Петкова

19:47 | 27.03.15 г.
България предлага да изнася електричество за Черна гора

Енергийният пазар в България е либерализиран и компании от Черна гора ще могат да купуват електроенергия от различни български производители и търговци. 

Това коментира енергийният министър Теменужка Петкова по време на среща с министъра на икономиката на Черна гора Владимир Каварич, пишат от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Припомняме, че към момента основният пазар на българската електроенергия са Гърция, Сърбия, Македония и Турция.

По време на срещата двете страни са се договорили и за създаването на съвместна работна група, която да разгледа възможностите за сътрудничество между двете държави в енергетиката. Експертите в групата ще набележат конкретни проекти и инициативи в областта, допълват още от енергийното министерство.

България може да помогне на Черна гора при транспониране на европейското законодателство в областта на енергетиката, стана ясно още от думите на енергийния министър.

„България приветства усилията на Черна гора за привеждане на енергийния сектор в съответствие с изискванията на Европейския съюз“, допълни тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още