IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за БВП и производителността на труда са на фокус през седмицата

БНБ ще публикува дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за февруари

09:06 | 06.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Очаква ни сравнително бедна откъм икономически събития седмица с малко статистически данни. Най-важното събитие от макроикономическия и корпоративен календар на страната за тази седмица е публикуването на данните за брутния вътрешен продукт (БВП) от Националния статистически институт (НСИ).

В понеделник, 6 март, Българската народна банка ще публикува дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за февруари 2017 година.

Във вторник, 7 март, НСИ ще обяви данните за заетостта и отработените човекочасове през четвъртото тримесечие на 2016 г.

В същия ден НСИ ще публикува и информацията за БВП за четвъртото тримесечие на миналата година, както и предварителни данни за БВП на национално ниво през миналата година.

В същия ден се очакват и данните за производителността на труда за последното тримесечие на 2016 г., както и за цялата минала година.

В четвъртък, 9 март, НСИ ще публикува статистическа информация за продажбите в промишлеността, строителството, търговията и услугите за януари 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още