IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни облекчения вдигат значително доходите на българите във Великобритания

Европейските имигранти да не се възползват от отстъпките със започването на работа на Острова, съветва мозъчен тръст

12:17 | 25.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Данъчни облекчения вдигат значително доходите на българите във Великобритания

Доходите на българите във Великобритания се увеличават до два пъти и половина заради получаването на данъчни облекчения. Това е записано в доклад на мозъчния тръст Open Europe на базата на данните на доходите на българските граждани, отишли да работят на Острова.

Според проучването облекченията, които се предоставят на имигранти от Европейския съюз им помагат да печелят значително повече отколкото в родината си, предаде БНР. Така например имигрант с две деца, който получава минимална работна заплата от 196 британски лири на седмица, може да я увеличи с още 330 паунда от данъчни облекчения.

От организацията изчисляват, че ако средната седмична заплата в България е 149 паунда, то приходите на българския имигрант в Обединеното кралство ще скочат с цели 253 процента. Дошлите от Испания ще прибират в джобовете си с 45 процента повече пари, докато увеличението за поляците е 95 процента. От мозъчния тръст не обясняват откъде са получили данните за заплатите в България, които не отговарят на информацията от Националния статистически институт у нас. Според данните на НСИ за септември средната месечната работна заплата е около 820 лева.

Разкритията на мозъчния тръст подновиха критиките към правителството на Дейвид Камерън, че позволява нископлатените имигранти да бъдат субсидирани от британския данъкоплатец. Данните ще подсилят и доводите на управляващите консерватори за затягане на имиграционния контрол.

Министър-председателят е прав като се фокусира върху миграцията извън ЕС, но така също и върху миграцията вътре в организацията. През последните 18 месеца тя се удвои и това води до увеличен натиск върху обществените услуги, училищата, пътната инфраструктура и наличието на жилища, посочва Джеймс Брокеншър, заместник- вътрешният министър, който отговаря за имиграцията.

От Open Europe добавят, че запазването на данъчните облекчения за чужденци е необходимо, за да бъде осигурено свободното движение на трудова ръка в ЕС, която е важна за британската икономика. Мозъчният тръст съветва европейските имигранти да не се възползват от данъчни отстъпки през първите пет години от престоя си на Острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още