IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Кочков се закле като член на КЕВР

БСП разреши на своя представител в регулатора да влезе в правомощията си с мълчаливото съгласие

10:34 | 08.04.15 г.
Димитър Кочков се закле като член на  КЕВР

БСП размисли и все пак разреши на своя представител в новата Комисия по енергийно и водно регулиране (КЕВР) да се закълне и така да стане пълноправен член в нея.

Миналата седмица социалистите бойкотираха гласуването на състава на енергийния регулатор. "Червените" обвиниха мнозинството в договорки за новите членове и дори пуснаха списък с имената на избраните преди гласуването им в пленарна зала.

Заради скандала БСП оттегли кандидата си Димитър Кочков и той не се закле като член на регулатора, въпреки че бе избран с гласовете на ГЕРБ.

В началото на днешното заседание обаче Кочков се закле. Той влиза в правомощия без дебати и с мълчаливото съгласие на социалистите.

Преди депутатите да започнат същинската си работата, лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска народните представители да почиват наравно с останалите хора. Депутатската ваканция и тази година ще е почти две седмици, докато официалните почивни дни в държавата са четири.

Подобно предложение има внесено и от независимия депутат Велизар Енчев. Шефката на Народното събрание обаче отказа влизането му в дневния ред с аргумента, че трябва да мине първо през правна комисия.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още