IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрев: Израелски туристи вече се записват за почивка през зимния сезон у нас

Очаква се ръст от поне 5% на посещенията у нас в края на активния летен сезон, посочи министърът на икономиката, енергетиката и туризма

13:44 | 10.08.12 г.
Добрев: Израелски туристи вече се записват за почивка през зимния сезон у нас

Израелски туристи вече активно се записват за предстоящия зимния сезон у нас, обяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Той посочи, че към момента няма нови отменени чартърни полети за морските ни курорти от страна на Израел. „Тенденцията на спад на туристите от Израел се обърна, или поне не е толкова остра, колкото в началото - с голям брой отменени чартърни полети“, коментира министърът. 

Добрев отбеляза, че положителен ефект за успокояване на туристическия пазар  е оказало посещението на министъра на туризма на Израел у нас и неговото в Тел Авив.

На въпрос за очакван ръст на туристите в България през настоящия летен сезон Добрев коментира, че към края на юни е регистрирано увеличение от 1 процент, но се очаква след края на силните туристически месеци юли и август да се постигнат предварително заложените очаквания за повишение с между 5 и 7 процента.

През тази седмица ще бъде публикувана реклама на България в четири печатни израелски медии, допълни Делян Добрев. Той изрази увереност, че кампанията ще съдейства за овладяване на спада на общия брой на израелските туристи у нас.

„За миналата година израелските туристи в България са били 138 хиляди, надяваме се през тази година да не са по-малко“, каза министър Добрев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още