IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС готви предложения за укрепване на сигурността и борбата с тероризма

Евросъюзът се нуждае от нова стратегия за международната си политика и сигурността, заяви Доналд Туск

09:27 | 27.06.15 г. 1
ЕС готви предложения за укрепване на сигурността и борбата с тероризма

Европейският съюз ще разработи до юни догодина предложения за укрепване на европейската сигурност и борбата с тероризма, съобщи вчера председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от ТАСС.

"Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката по сигурността Федерика Могерини е упълномощена да представи тези предложения на срещата на върха на ЕС през юни 2016 г.", каза Туск, обобщавайки резултатите от двудневната среща на лидерите на ЕС в Брюксел.

Според Туск "генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е информирал лидерите на Евросъюза за новите заплахи в периода на хибридна война, световен тероризъм и кибератаки".

"На фона на растящите предизвикателства към сигурността лидерите решиха, че Евросъюзът се нуждае от нова стратегия за международната си политика и политиката на сигурност", добави той.

Председателят на Европейския съвет подчерта, че ЕС трябва да инвестира в собствената си отбрана, за да се справи с драматичните промени в средата на сигурността.

"Ние решихме, че европейските фондове трябва да бъдат мобилизирани, за да помогнем за укрепване на сферата на отбраната на ЕС, включително технологиите и изследванията", посочи Доналд Туск.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Отново иде реч как трябва непременно да се закупи от Америка нови технологии за борба срещу нови врагове...Е няма спиране,*** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още