IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейската спа асоциация очаква стабилно развитие на туризма през лятото

Към момента се забелязва спад на туристи от Русия към хотелите от Централна и Източна Европа, но се очаква това да се промени през следващите месеци

16:34 | 23.05.14 г.
Европейската спа асоциация очаква стабилно развитие на туризма през лятото

Европейският туризъм ще се развива стабилно, а параметрите му в спа хотелите ще се задържат на нивото на миналата година. Такива очаквания за предстоящия летен туристически сезон са били изразени на конгреса на Европейската спа асоциация (ЕСПА) в Дания, съобщи пред БТА директорът на Института по анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Към момента се забелязва спад на туристи от Русия към хотелите от Централна и Източна Европа, но колегите очакват това да бъде наваксано през следващите няколко месеца, каза още Драганов.

На конгреса в Дания ЕСПА е присъдила наградата за най-иновативна спа дестинация на Европа за 2014 г. на българския курорт Поморие, съобщи Драганов. Градът е отличен заради иновативното съчетание на спа туризъм и модерно изкуство благодарение на провежданите два пъти в годината в Гранд Хотел Поморие салони за съвременни изкуства.

Постмодерният културен туризъм дава възможност за подобряване на параметрите на туризма чрез прилагане на така наречения маркетинг на преживяванията, обясни Драганов.

Той посочи, че клиентите на спа и уелнес хотелите, които по традиция са по-висок клас туристи и обикновено са хора, ценители на изкуството, могат да получат още по-голямо удоволствие от почивката си, имайки възможност да видят пърформанси, различни видео и арт инсталации, да се насладят на танцовото и музикалното изкуство.

Европейската спа асоциация е присъдила на България още три награди за иновации - за иновативна спа концепция на туристическа фирма "Аква Тек", за иновативен спа хотел - на хотел "Сана Спа Хисаря" и на награда за иновативна спа програма - на "Белчин Гардън" за програма за намаляване на теглото, която се провежда там.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още