IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гледайте „Арена Армеец“, сещайте се за е-вота

С един клик от пленарната зала и със същия клик от дома можем да изиграем Смъртта

15:58 | 26.10.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гледайте „Арена Армеец“, сещайте се за е-вота

Референдумът за електронно гласуване в България успя наполовина. 35 на сто от българите гласуваха, а 71% казаха "Да". Сега наред са депутатите, от които зависи дали ще бъде въведено.

Ще има организации и хора, които ще ни убеждават, че електронното гласуване е най-удобно за шашми, ще има и други, които ще настояват, че живеем в 21 век и е ненормално да се редим на опашки пред урните. И то при положение, че активността не е кой знае каква. 

Електронното гласуване трябва да бъде прието, г-жи и г-да депутати! Когато натискате бутончетата в пленарната зала, се сетете за зала "Арена Армеец". И че човешкият живот е най-важен.

Припомнете си, че петима души колабираха от безсмислено висене цяла нощ, докато някой им обърне внимание за чувалчетата с бюлетините. Това не е само на тези избори, и на миналите беше така, и на по-миналите...

Всеки път става ясно, че организацията куца, а в социалните мрежи членове на избирателните комисии показват нагледно потресаваща картина, достойна за трилър - заключени хора, припаднали, а линейки не идват, заспали край чувалите при ниски температури, почти пълна зала с дремещи на седалките хора.

Няколко хиляди освиркват тези, които обработват протоколите, защото впечатлението е, че не ги обработват. И всичко това се случва в 04:00 след полунощ.

Само малък детайл от официалната статистика за тези местни избори - пет жени, чакали тази нощ в зала "Арена Армеец", където се предават протоколите от местните избори, са приети в столичната болница "Св. Анна". Две от тях са колабирали, една е приета в Клиниката по кардиология, бременна в четвъртия месец също е хоспитализирана. И не, не корете тези хора, че са били в залата, те са си вършили работата, за да подпомогнат семейния си бюджет.

Затова, български депутати, когато обсъждате електронното гласуване, си спомнете за пълната зала, където заради безумна организация се поставя на карта човешки живот. Той е по-важен от всякакви оправдания за шашми, интереси и политически сделки.

С един клик в пленарната зала и после със същия клик от дома можем да изиграем Смъртта. Смъртта, която дебне с косата из зали в цялата страна, на всички избори. 

Oще политически анализи - в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 8 години
както саша никога нчма да разреши задължителното гласуване във никкой от вилаетите си , така и ще им продава машинки за електронно "гласуване", за да са вече ясни и по тези земи изборите както във великата демокрация се избира 2 пъти буша
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
MZ/X
преди 8 години
Тази статия е лека демагогия! Дори и в Естония, където от доста години може да се гласува по интернет само 20% от гласоподавателите гласуват онлайн!Какво ще помогне на колабиралите в зала Армеец, ако чувалчетата и са 20% по леки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Абе Инвестор, ако исках да чета дебилиите на dnes.bg щях да ида там. Гласувайте ЗА електронното гласуване, че да спасим животеца на секционните комисии. Е НЕМА ПО-ДЕБИЛЕН АРГУМЕНТ честно. Това че ЦИК едни избори не може да организира, няма нищо общо с електронното гласуване. После, нека е машинно - цък бутончето в тъмната стаичка СЛЕД като си покажеш лично личната карта и готово - няма да има висене, броене, чували и др., обаче на г-дата от dnes.bg толкоз им е акъла, те за това не са чували, те цял ден са се чесали по главите какъв по-драматичен аргумент ЗА да измислят и те това им родила главата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още