IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Харитонова: Засега цената на тока остава без промяна

Председателят на ДКЕВР посочи, че цената на електроенергията може да се промени след приемането на поправки в Закона за енергетиката

11:31 | 28.05.13 г. 6
Харитонова: Засега цената на тока остава без промяна

След приемането на поправките в Закона за енергетиката, ще бъде прегледана и цената на електричеството, заяви председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова, цитирана от БТА. На практика това означава, че промяна на цената на тока от 1 юли няма да има. 

Освен това разговорите за промяна на цената реално са закъснели, отбеляза още председателят на ДКЕВР и допълни, че до 1 юли не могат да бъдат направени разчетите за промените на цената. 

Промените в закона ще се отнасят до модела на ценообразуването, допълни още Харитонова. Тези поправки още се дискутират, обясни още тя и затова няма повече подробности за тях. 

Според Харитонова обаче е нужно тази част от задължителното изкупуване, която е съотнесена към свободния пазар, да бъде поета от свободния пазар, предаде агенция "Фокус". 

Малко по-късно днес служебният министър Асен Василев трябва да представи промени в Закона на енергетиката, както и анализите на Световната банка и Европейската комисия за състоянието на българската енергетика.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Другарко ХАритонова, цената на ел. енергията е престъпно завишена у нас многократно! Само за сведение, ако разгледате инвестиционните капиталови разходи на ЕРП-тата, ще видите че часовите ставки за един час в много от случаите са много кратно по-високи от същите съгласно СЕК за съответния период! Разровете се и заработете, защото ако протестиращите Ви накарат да заработите, не ви завиждам! Изнемогата на народа е жестока! И внимавайте в къжите си и в бездействието си! Цената на ел енергията е баснословно завишена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 10 години
Обърнете внимание на думичката : "Засега" :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Съгласен съм, но всеки път когато някой като теб и мен повдигне въпроса, бива мачкан. И никой съд нищо не предприема, никой никого не сезира, и кервана си върви, сметките идват всеки месец - така до края на животите ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
rumen221
преди 10 години
Приятелю,- Това е търговски договор... и като такъв всичко може да се предоговори, а и всеки съд ще отмени явно неизгодни клаузи...- Дори клауза, че нещо не подлежи на договаряне....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Ами... няма измама. Щом си сложил подписа си обречен. Така поне казват някви гурута тука. Ама хак да им и на тях. Да плащат тройни сметки дано и да си изпълняват доживотния договор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
rumen221
преди 10 години
НЯКОЙ ЛЪЖЕ - ЯКО...- ЗАЛОГ КЪМ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОВЕ БИЛ 13 188 827 000 лв???- ТОЧНО ТОЛКОВА СА ВСИЧКИ АКТИВИ НА ЦЕЛИЯ БЕХ... И ТОВА ЗА ИНВЕСТИЦИИ ОТ 1 МИЛИАРД...!!!АЙДЕ БЕ... - ВСЕКИ СЪД ЩЕ ОБЯВИ ТАКЪВ ДОГОВОР ЗА НИЩОЖЕН КАТО ЯВНО НЕИЗГОДЕН, ТА ПИТАМ - ПО ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ГАРАНЦИЯ С НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ КЪМ МОМЕНТА НА ПОДПИСВАНЕТО АКТИВИ (БЪДЕЩИ ПОСТЪПЛЕНИЯ)...- ТОВА НЕ СЕ ЛИ ТЪЛКУВАШЕ КАТО ИЗМАМА...?!?!?.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още