IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическа полиция разследва TV+ за данъчни измами

Служители на МВР инспектират офиса на канала, собственост на "Булсатком" и изземват документация за проверка във връзка с образувано досъдебно производство.

16:09 | 09.01.13 г. 25
Автор - снимка
Редактор
Икономическа полиция разследва TV+ за данъчни измами

Служители на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР извършиха в ранния следобед щателна проверка на място в централата на частната телевизия TV+ в София. Медията се свързва с доставчика на цифрова телевизия „Булсатком“, който през последните няколко седмици е в сериозен търговски конфликт с други две големи частни телевизии у нас – bTV Media Group и TV7. TV+ се излъчва само в мрежата на "Булсатком".

Според  пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР) полицейската акция на икономическия отдел към СДВР е във връзка с данъчни измами от страна на TV+. По случая вече е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура по чл. 255 от Наказателния кодекс, който третира укриването на данъци.

Служители на пресотдела на bTV коментират, че полицията извършва спешната акция заради укриване на данъци и други тежки икономически престъпления.

По информация на Investor.bg на този етап арестувани на място няма, но полицейските екипи са иззели голям брой документи, които ще бъдат проверени. Освен това обект на проверката е станал и използваният от компанията софтуер. Акцията е продължила около 40 минути, през които голяма част от екипа на частната телевизия в бил разпитван от служителите на полицаята.

Investor.bg се свърза с ръководството на "Булсатком" за да потърси коментар във връзка с инспекцията. Тинко Тотев, ръководител на отдел "Маркетинг" на доставчика бе категоричен, че фирмата няма нищо общо с телевизия TV+.

"От 4 години насам "Булсатком" не е собственик на телевизията. Ръководството реши, че няма нужда от телевизия и я продаде, така че ние не можем да коментираме проблема. Единственото, което е сигурно е, че към настоящия момент "Булсатком" няма абсолютно нищо общо с TV+", категоричен бе Тотев.

Същевременно изпълнителният директор на "Булсатком" Пламен Генчев също отказа коментар по темата по същите причини.

"Не мога да разбера защо всички правят връзка между "Булсатком" и TV+ при положение, че телевизията от няколко години не е собственост на сателитния оператор. Явно в медиите има некоректна информация, която се разпространява, а това наранява реномето ни", коментира Генчев.

Същевременно проверка на Investor.bg в Търговския регистър показа, че телевизията е собственост на акционерното дружество „БГ САТ“, която е регистрирана на същия адрес, като "Булсатком". Въпреки че няма преки доказателства през търговския регистър, каналът ТВ+ е свързан със собствениците на сателитния тв-оператор "Булсатком".

Заради ограничение в Закона за електронните съобщения компанията не демонстрира пряка свързаност с канала, защото като собственик на разпространителска мрежа не може да има и телевизия (предприятие, произвеждащо съдържание). Проверка на Investor.bg показа, че на 28-и август 2012 г. СЕМ отказва да издаде лиценз на "Булсатком" за регистрация за телевизионна дейност - създаване на тв програма с 12-часово излъчване.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова заяви пред Investor.bg, че в близкия час ведомството ще даде официалното си становище по случая.

Очаквайте повече подробности!*

*Обновена към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 0 rate down comment 3
rhino
преди 11 години
ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ, изнудване, накърняване правата на крайните потребители - част от портфолиото на Булсатком!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 14 rate down comment 0
SEBULBA
преди 11 години
"Акцията на МВР в ТВ+ можете да гледате на Voyo.bg една седмица преди ефир." Цитат от Инетернет
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 9
STRAHO
преди 11 години
Това с пазарния дял някак не звучи на място. :) Що се отнася до свободата, то всеки е свободен в РАМКИТЕ НА ЗАКОНА ! Уважавайте ЗАКОНА той е ВСИЧКО! Той ни прави свободни! Как може в коментарите си да вземате страна на нарушител на ЗАКОНА!? Искрено съм учуден. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 12 rate down comment 3
LuckyYou
преди 11 години
Нали се сещаш, че ГЕРБерите имат пръст в тая работа. Сложили са 15 *** да седат и да пишат по цял ден по форумите платените им коментарчета и им дават 400-500 лева на месец. Ама какво да се прави, българина за двойка кебапчета и някой лев душата си дава...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 14 rate down comment 1
CGY
преди 11 години
Вижте коментарите в днес.бг! Няма нито един в подкрепа на поредната мащабна акция на милицията, но за сметка на това, след един момент, всеки коментар има стотици минуси или е сигнализиран против правилата на сайта... А със свободата на словото на кое място бяхме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 17 rate down comment 0
tati
преди 11 години
Какво си мислите, че БТВ няма пръст в тая акция ли ???????? А пък тея от икономическа какво се правят, че не знаят и не са чули, ЧЕ Във Б-я всеки работодател плаща половината заплата по ведомост и другата половина на ръка ???????? Е как няма да има малко хора богати и много *** народ {защото се е съгласил на тая схема} БЕДЕН и ГЛАДЕН !!!! -- ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 1
Jay Gould
преди 11 години
++++++++++++++
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 22 rate down comment 1
haqan
преди 11 години
позор за държавата ако така се печели влияние и договориотдавна *** е срам че такава ни е държавата ама и гражданска война не върви да се прави като да трепа съседа а само част от политическия и икономически елит е нужно нека кажат че сега нямало връзка със споровете със бтв в българия прокуратурата действа поръчково ако слушаш те оставят да си правиш каквото искаш ако не бой докато слушаш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 23 rate down comment 1
submaker-o
преди 11 години
Б(осфор)ТВ да ходи да си излъчва сериалите на юг. Прави ли ви впечатление, че след като не излъчват за Булсатком им намаляха рекламите? Рейтинга на телевизията за дни е паднал неимоверно. Огладнели са като кучета и сега си отмъщават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 17 rate down comment 2
LuckyYou
преди 11 години
Ето го и човека от ПР отдела на ГЕРБ, винаги изникват от някъде тия, само се виждат от километри!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още