IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова централа на Мобилтел във Варна

05:33 | 27.07.01 г.
Автор - снимка
Създател
Нова централа на Мобилтел във Варна
Със 150 хил. поста се увеличава капацитетът на GSM мрежата в Североизточна България. Вчера мобилният оператор МобилТел ЕАД официално откри нова телефонна централа. С нея действащите централи на компанията в България стават 6, а капацитетът на мрежата в цялата страна надхвърля 1.1 млн. поста. Централата е произведена и доставена от фирма Сименс, съобщиха от МобилТел. За откриването й вчера във Варна пристигна директорът на Сименс Мобилни комуникации Франк Бухолц.
Същевременно с изграждането на новата централа в региона беше извършена и оптимизация на мрежата на оператора във Варна и морските курорти в Северна България, обявиха от МобилТел. Благодарение на това капацитетът на мрежата в региона се е увеличил с близо 50%, а връзката между абонатите качествено се е подобрила. Със сигнал на мобилния оператор вече са покрити 90% населението на страната, като 12 са новите селища, включени в мрежата на МобилТел през юли, уточниха от фирмата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още