IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът гласува концесиите за "Монолит" и за "Летница-Керамика"

Правителството в оставка удължи срока за предоставяне на банкова гаранция, обезпечаваща задълженията на концесионера на "Върба-Батанци"

14:33 | 01.03.13 г.
Кабинетът гласува концесиите за "Монолит" и за "Летница-Керамика"

Кабинетът в оставка даде две концесии за добив на подземни богатства в страната днес по време на последното си заседание в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Така дружеството "Монолит" АД - София получи концесия за добив на строителни материали от находище "Горна Кремена" - участък "Буков дол". Концесионната площ е с размер 107 148 кв.м, а срокът на концесията - 35 години.

Същевременно за срок от 30 години дружеството "Летница - Керамика" ЕООД със седалище гр. Летница получи концесия за добив на подземни богатства от находище "Каменището", разположено в землището на град Летница.
Концесионната площ в находището е с размер 232,9 хил. кв.м.

С друго свое решение правителството в оставка направи известни промени по договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства на "Върба - Батанци" АД - Златоград от находище "Върба - Батанци", община Мадан. Променя се срокът за предоставяне на банкова гаранция, обезпечаваща задълженията на концесионера за първата година от срока на концесията обхващаща периода от 31 май 2012 г. до 31 декември същата година.

Така срокът става от двуседмичен на четиримесечен, считано от датата на подписване на договора, съобщават от Министерски съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още