IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът обсъжда варианта държавните служители да си плащат осигуровките

Има идея администрацията да бъде компенсирана с увеличение на заплатите, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков

16:17 | 30.11.11 г.
Кабинетът обсъжда варианта държавните служители да си плащат осигуровките

Обсъжда се възможността държавните служители да поемат своя дял от осигурителната тежест от май или от юни 2012 година, а не това да става за сметка на държавния бюджет. Това каза финансовият министър Симеон Дянков след днешното заседание на Министерския съвет, предаде БТА.

Дянков разкри, че премиерът е поръчал на Националния осигурителен институт и социалното министерството да направят анализ с пълните разчети за разходите по пълното компенсиране на държавните служители и на всички заети в Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната. Очаква се анализът да е готов утре. 

Идеята е, когато тези служители започват да си плащат социалните осигуровки, да им се повиши със съответния процент заплатата, за да не са ощетени, каза министърът. Той уточни, че в този случай бюджетът ще загуби и затова в момента се правят изчисления за допълнителните разходи.

Според Дянков е реалистично промяната да се реализира от средата на следващата година. От 1 май 2012 г. ще бъде вдигната и минималната работна заплата, а месец по-късно ще се вдигнат и минималните пенсии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още