IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерите на КАТ заснеха 460 нарушения само за ден

Всички 148 мобилни камери са разположени на опасни участъци в цялата страна

13:45 | 24.05.15 г. 3
Камерите на КАТ заснеха 460 нарушения само за ден

460 са отчетените нарушения до момента след пускането на мобилните камери вчера. Това каза комисар Бойко Рановски, директор на Национална дирекция "Пътна полиция", по време на проверка на мобилните системи за контрол, цитиран от Агенция "Фокус”.

"Всички 148 камери, които са в страната вече са на пътя и работят. Съгласно наредба 18 на МРРБ участъците, където ще се извършва проверка могат да бъдат оповестени, както със стационарен знак, така и с преносим", каза Рановски.

По думите му всички 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери имат приносими знаци. Преди започването на операцията, знакът се поставя, камерата се наглася и след това се попълва протокол за място и час, където ще се извършва контролът. 

За последния половин час на Околовръстният път до Ботаничесдката градина бяха хванати 15 нарушители като при разрешена скорост 80 км/ч шофьор профуча със 150 км/ч, а друг със 123 км/ч, допълва в. „24 часа”.

Шефът на Пътната полиция Бойко Рановски каза, че всички 148 мобилни камери са разположени на опасни участъци от събота в цялата страна. Тяхното разположение се обявява в интернет.

Нарушителите ще получат електрония си фиш в пощата до месец.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 1
unsworth
преди 8 години
Аз имам златен талон и карам ежедневно, но е факт, че КАТ тормози безцелно шофьорите. На фона на пешеходци, колоездачи и изобщо всички останали субекти, които участват по някакъв начин в движението, шофьорите са тотално дискриминирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 6
Mammita
преди 8 години
Много зависи къде са сложени камерите. Обикновено ги слагат на места, където ограниченията на скоростта са сложени преди 50 години и вече не са актуални или ги слагат в табелата за излизане от населено място. Всичко е така направено, че да изкарат колкото се може повече хора нарушители и да запълнят бюджета с глоби. Ако направи една справка ще се окаже, че няма шофьор (, който все пак да кара кола), който да не е нарушавал закона поне веднъж за последните 3 години. Златен талон имат само, хора които не са шофирали, от както са взели книжки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още