IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисия ще решава къде да се правят паркинги за камиони

Изграждането на паркингите ще става на принципа на публично-частното партньорство, обяви транспортният министър

18:04 | 26.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Комисия ще решава къде да се правят паркинги за камиони

Съвсем скоро ще бъде сформиран експертен екип, който ще направи анализ на критичните точки по републиканската пътна мрежа и ще излезе с конкретни предложения за зоните за паркиране на тежкотоварните автомобили.

Това каза министърът на транспортна, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на среща с браншовите организации, на която е обсъдена възможността за въвеждане на допълнителни ограничения за движение на тежкотоварните автомобили, съобщиха от ведомството.

Експертният съвет ще предложи и в кои часове и дни ще бъде забранено движението на тежкотоварни автомобили. Запазват се съществуващите забрани за движение на камиони през летните месеци.

С тези мерки се цели облекчаване на трафика по националната пътна мрежа и намаляване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия, допълват от министерството.

Изграждането на паркинги и зони за паркиране на тежкотоварни автомобили по междуградските пътища ще става на принципа на публично-частното партньорство, обяви министърът Московски .

По думите му поетапно ще се въвеждат допълнителни ограничения за движението на тежкотоварните автомобили по празниците, а след изграждането на паркингите ограничението ще бъде въведено целогодишно.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още