IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конгресът на БСП ограничи до три мандатите на депутатите от партията

Председател на партията ще се избира чрез пряк вътрешнопартиен избор

14:21 | 05.02.17 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Конгресът на БСП прие, че кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години (три пълни мандата) депутати, съобщиха участници в заседанието. Това ограничение няма да се отнася за председателя на БСП, предаде БТА. 

Днес на закрито заседание делегатите на 49-ия Конгрес на БСП гласуват проекта на нов устав.

Преди това беше прието председателят на БСП да се избира чрез пряк вътрешнопартиен избор. Изборът ще се счита за редовен, ако в него са участвали повече от половината от членовете на БСП.

Сред депутатите от левицата с повече от три пълни мандата в парламента са Георги Божинов, Михаил Миков, Янаки Стоилов. Според новите правила в устава те няма да могат да се кандидатират за народни представители.

Вчера социалистите съобщиха, че са приели коалиционна рамка и ще се явят на предстоящите предсрочни парламентарни избори с името „БСП за България“.

Те приеха и предизборна платформа, в която си поставят за цел реален икономически растеж не по-малко от 12% в края на четиригодишния период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
и да е през поколение ... ако ти си депутат, сина ти да няма право ... наследяването на власта (с малки изключения) винаги е водила до катастрофа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 0
emilioner
преди 7 години
Искам да го приемат като закон за всички депутати даже не за 12 а за 8 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 5
StraightForward
преди 7 години
Модела КОЙ Е ПРЯК РЕЗУЛТАТ ОТ РУСКИТЕ ЗАВИСИМОСТИ В ЕНЕРГЕТИКАТА И В ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА, И СЕ ЗАДАВА ПАК НА ВЛАСТ, ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 27 ГОДИНИ, ПАК ВИ ИЗЛЪГАХА КАКТО ВИ ЛЪЖАТ И В ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА, АМА ТОЛКОВА АКЪЛ ИМАТЕ, ТОВА Е!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 5
StraightForward
преди 7 години
Що, ШУТИН Е ОТ 2000 ГОДИНА ТАМ, ПРЕДИ ТОВА БЕШЕ МАЗЕН ШПИОНИН НА КГБ В ГЕРМАНИЯ !!! Има от кого да вземат пример, както при "СЛУЧАЯ С РАШЕТНИКОВ", тука се оказахте 80% рашетници, освен дъщерите и синовете ви, които са на запад, най вероятно !!! "Кой кадрува в МВРНякои от първите назначения на служебния вътрешен министър са пряко свързани с модела КОЙ"http://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/02/03/2911255_koi_kadruva_v_mvr/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 4
honaniga
преди 7 години
Надявах се., че Янаки шв влвзе в Гинес , като Цола Драгойчева.След Станишев го признавам за най-големият лисугер.Брей! Корни ще вземе да ми се издигне в очите.Ред е на новите звезди- Чавдар Георгиев и Жельо Бойчев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 7
Иван Митев
преди 7 години
Независимо дали са стари или нови, депутатите на Българската социалистическа партия (БСП) запазват сегашното неправилно управление на паричната система. В обстановка на тази държавна грешка БСП е със съдба на жертва.При условия на държавната грешка за неправилно управление на паричната система БСП е с подсигуряван провал, защото БСП колкото по-добре подпомага реализирането на икономически растеж, толкова по-силен потенциал за множество стопански кризи възниква и нейният крах е по-голям. Преди всичко друго, за устойчив политически успех е необходимо правилно управление на паричната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
majnata
преди 7 години
два не стигат , ако имаш деца , па и внуци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
Пуки
преди 7 години
Нормално е да бъдат два. Точно заради дежурните политици няма да гласувам. Искам нови лица в политиката не важи само за БСП . Монархизма на политиците се вижда в тяхната незаменимост и наследяване от децата им. Това се вижда в всички партии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още