IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени обществената поръчка за интегрираната здравна система

От комисията са установили неточности и заложени дискриминационни критерии, които ограничават участието в процедурата

15:44 | 13.03.13 г. 2
КЗК отмени обществената поръчка за интегрираната здравна система

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила откритата от Министерството на здравеопазването обществена поръчка за изграждането на интегрирана здравно-информационна система, съобщиха от антимонополното ведомство.

Системата се планираше да бъде готова до края на тази година с оглед поетапното въвеждане на електронното здравеопазване.

Комисията е отменила поръчката по жалба на софийската фирма "ТехноЛогика" ЕАД, уточняват от ведомството. След подаването на жалбата е направена проверка, която е установила редица неточно формулирани критерии и изисквания по отношение на необходимите документи, квалификацията на участниците и методиката за оценка на офертите.

Открити са и несъответствия в изискванията за представяне на сертификати по отделните позиции, което ограничава участието на лица в обществената поръчка.

Освен това е констатирано и нарушение по Закона за обществените поръчки при методиката за оценка на офертите, съобщават още от КЗК.

Припомняме, че още предшественикът на здравния министър в оставка Десислава Атанасова – д-р Стефан Константинов, обеща до края на 2013 г. да бъде въведена единна електронна система в здравеопазването.

В средата на 2012 г. директорът на здравната каса Пламен Цеков също потвърди, че електронизацията в здравния сектор ще започне да функционира към края на тази година.

През миналата година беше направен опит да започне изграждането на интегрираната електронна система в здравеопазването. Обществената поръчка обаче беше прекратена от министър Атанасова заради многократните обжалвания от участници в процедурата.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 2
deBill
преди 11 години
то не бяха отмени то не бе чудо вече 14 година .Преди 10 години даже беше готов софта. Ама не би , риба най добре се лови в мътна вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Натрий
преди 11 години
Чудих се откъде ми е позната ТехноЛогика и се сетих - разработила е Електронен регистър и картотека на сайта на КФН. Да се радвам ли, че не е спечелила търга, да не се ли радвам...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още