Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Магистралата до Благоевград ще е готова до две години

Участъкът Долна Диканя - Дупница изпреварва графика и вероятно ще бъде пуснат предсрочно, съобщи директорът на пътната агенция

Строителството на лот 2 от магистрала "Струма", който трябва да свърже с високоскорестен път Дупница и Благоевград, трябва да започне до края на годината и да приключи в края на 2014 година. Това обяви инж. Лазар Лазаров, изпълнителен директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) по повод строителните работи по магистралата

Строителството на първия участък на автомагистрала „Струма” (Долна Диканя -Дупница) изпреварва графика и въпреки че срокът за изпълнението му е есента на следващата година, фирмата напредва и вероятно ще се справи много преди този срок.

Още по темата

В края на октомври бяха отворени офертите за проектиране и строителство на лот 2 на магистралата. Тогава общо седем участника подадоха офертни предложения за участие в обществената поръчка за проектиране и изграждане на трасето.

Във връзка с предстоящото изграждане на третия участък от автомагистралата ръководителят на АПИ обясни, че той ще бъде предмет на работа изцяло през следващия програмен период 2014-2020 г.

„Така или иначе подготвителните работи по лот 3 са започнали, има идеен проект, допълва се с по-подробни геоложки проучвания, така че през 2014 г. да започне строителството. Този участък се явява и най-тежък, с най-много съоръжения“, заяви той.

Той припомни, че върху него се планира да бъдат направени и два тунела, един след друг, като ги дели само едно мостово съоръжение. Единият тунел ще бъде с дължина от 2 км, а от другият – 13 км.

„Това ще е нещо уникално за нашата държава. И двата тунела нямат аналог в момента по дължина в нашата страна“, категоричен бе Лазаров.

Още за България четете в Dnes.bg

По статията работиха: Елена Калпакчиева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Бойко Борисов: Трябва да осмислим кой е противникът ни