IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова удари последния звънец на 42-то Народно събрание

Парламентът работеше в трудна среда и имаше кратък живот, отчете заместник-председателят на НС

16:04 | 04.08.14 г.
<p>
	Депутати се радват на малките подаръци, които получиха в последния работен ден на 42-то НС. <em>Снимка: БТА</em></p>

Депутати се радват на малките подаръци, които получиха в последния работен ден на 42-то НС. Снимка: БТА

Мая Манолова удари последния звънец на 42-то Народно събрание. Това стана, след като депутатите приеха актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

„Парламентът работеше в трудна среда под засиления контрол на гражданското общество и имаше кратък живот. Да си пожелаем успешна предизборна кампания“, каза заместник-председателят на парламента. 

За разлика от последния ден на предишните парламенти, този път последното заседание не завърши с обща снимка пред сградата на НС, а депутатите, останали на дебата, се снимаха заедно в пленарна зала. Народните представители си тръгнаха и с подарък – стъклена чаша за кафе.

Очаква се утре президентът Росен Плевнелиев да обяви утре имената на служебния премиер и министрите от служебния кабинет. Държавният глава ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата му.

Това става в договорените от партиите срокове, според които предсрочни избори ще се проведат на 5 октомври.

В тях се вмести и оставката на правителството на Пламен Орешарски, която беше подадена на 23 юли, а ден по-късно гласувана от Народното събрание.

Служебният кабинет ще управлява страната точно 2 месеца и основната му задача ще бъде да организира и проведе вота за следващо НС.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още