IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минералната баня в Банкя ще бъде отдадена на концесия

Концесията ще бъде за строителство на градски балнеоложки комплекс и балнеоложки хотел в града

16:59 | 24.07.14 г.
Минералната баня в Банкя ще бъде отдадена на концесия

Минералната баня в Банкя ще бъде отдадена на консеция. Това решение беше взето днес от Столичен общински съвет (СОС).

Концесията ще бъде за строителство на Градски балнеоложки комплекс, включващо реконструкция, реставрация и социализация на Централна минерална баня „Банкя“ и строителство на балнеоложки хотел в града. Предложението е внсено от кмета на София Йорданка Фандъкова.

По време на заседанието беше изразено мнение, че Столична община няма капацитет да управлява такива концесии, тъй като например не е ясно защо не работи басейнът в Банкя. Според представители на СОС общината не е показала, че може да поддържа концесии от този род.

Общинският съветник от СДС Владимир Кисьов коментира, че след като банята е станала публична общинска собственост, няма какво друго  да се направи, освен да бъде дадена на концесия.

Припомняме, че миналата година СОС реши да отложи обсъждането на предложението за отдаването на концесия на банята в Банкя по искане на кмета Фандъкова.

Тогава тя обясни, че въпросът с концесионирането на банята, която е и паметник на културата, не е бил обсъден с гражданите на Банкя.

Столична община получи правото да се разпорежда с централната баня в Банкя през 2010 г., когато собствеността върху имота й беше прехвърлена от Министерството на здравеопазването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още