IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на правосъдието отпуска 3,5 млн. лв. за затворите

Ще се покрият неотложни разходи за издръжка, натрупани през последните месеци

11:53 | 24.06.15 г.
Министерството на правосъдието отпуска 3,5 млн. лв. за затворите

Министерството на правосъдието отделя допълнителни средства за затворите в размер на 3,5 милиона лева, съобщиха от ведомството.

Министерството публикува за обществено обсъждане проект на постановление на Министерски съвет за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на правосъдието за 2015 г.

С проекта се прави ново разпределение на бюджетите на второстепенните разпоредители към Министерството на правосъдието. В резултат на това се осигуряват допълнителни средства в размер на 3,5 млн. лева, които ще бъдат прехвърлени към системата на затворите, за да се покрият значими и неотложни разходи за издръжка в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията".

Към момента в системата за изпълнение на наказанията има натрупани неразплатени много разходи по текущата издръжка на затворите - ток, горива, храна и др. Само неплатените сметки за ток са в размер на 2,8 млн. лева, натрупани през последните шест месеца, откогато не са плащани задълженията към елекроразпределителните дружества.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още