IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на отбраната е готов да увеличи присъствието на военни по границите

Ненчев очаква законовите промени, които дават възможност за съвместни патрули с "Гранична полиция", да бъдат приети през следващата седмица

17:38 | 13.02.16 г. 20
Министърът на отбраната е готов да увеличи присъствието на военни по границите

Министърът на отбраната Николай Ненчев има готовност да увеличи многократно присъствието на военни по границите. Това коментира Ненчев по време на посещението му в Шумен, съобщава БТА.

Той очаква през следващата седмица да бъдат приети промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, с която се дава възможност за съвместни патрули с "Гранична полиция".

“Надявам се в рамките на следващата седмица тази промяна в закона да бъде факт, защото разбирам, че има воля”, каза Ненчев.

По повод на решението на НАТО да има постоянно присъствие в Егейско море, Ненчев каза, че България ще участва в операцията с една фрегата.

Министърът отбеляза още, че  Министерството на отбраната има възможност да прехвърли военни имоти на общинската администрация в Шумен. Става въпрос за  част от Военното училище в града.

"Утре ще имаме дискусии по тези въпроси, а в понеделник сутринта имам среща с кмета ", каза министърът на отбраната.

“Винаги съм бил привърженик на този тип политики - предпочитам да даря съответните имоти на съответната община, както в Стара Загора и в Пловдив”, уточни Ненчев.

“Обсъждаме такива възможности и за Хасково, и за Димитровград. Шумен е част от проекта, който, надявам се, заедно с общината ще реализираме. Ще видя към кои имоти имат интерес и какво възнамеряват да правят, за нас е важно да знаем, преди да започнат процедури”, допълни Ненчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 6 rate down comment 1
Ivan.r
преди 8 години
Да се обяви привеждане на икономиката на страната във военновременни условияКво, пееф на суджуци и консерви за войничетата ли ще го правим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 6
ing5rov
преди 8 години
Марандеей , бе ти си по голема ку.рв.а от ***.те бе...нали беше за Ердогана само преди два месеца ! Баси и мекотелото плъзгаво !"Мартеници, топли дрехи и вафли с мадарския конник за братята кюрди Бат' Ердо лъже и маже кат' жоженцето ( нали са и двамцата еврейчета ). Турция била 80 милки според нискочелата крадлива мижутурка, *** предвидливо спестява, че над 1/2 от 'орцата маа ... изобщо се немат за тураки.БГ матрьошките същите, все дуднат за некви 150 милки манголци, като включват ескимосите и чукчите у келепира "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 8
ing5rov
преди 8 години
...идат извънземните за тебе кретиноида.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 10 rate down comment 8
The Big One
преди 8 години
Заграждай Ненчев /Нато/, заграждай че ония ат бальшая идат. И само бой до почервеняване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 8
Dimat
преди 8 години
продължение #15:6)Свикайте запаса,тези,които все пак някога са държели оръжие.7)Всички останали над 18 годишна възраст,да се свикат поне на 3 месечна военна подготовка и се обучат да боравят с лично и леко стрелково оръжие,ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПРИЙОМИТЕ ЗА ВОДЕНЕ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.8)Да се обяви привеждане на икономиката на страната във военновременни условия и с контрол върху всякакви лични и частни активи,включително такива в банките,до премахване на военновременното положение.Присмивате ли ми се?!Присмивайте се.Още малко ви остава.След това ще се озъбвате от смях.Ама ще е късно!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 13 rate down comment 5
Dimat
преди 8 години
продължение на #14:А, "небето ни"?Него направо го харизахте да ни пазят тези,които на земята ще ни газят.ЕТО ГОСПОДИНЧОВЦИ,РЕАЛНАТА КАРТИНА,КОЯТО ВИЕ,ПРЕДАТЕЛИТЕ НАРИСУВАХТЕ!ЗАТОВА:1)Затваряйте веднага границата с остатъка от така наречената армия - поне знаят,от коя страна на оръжието е дулото.2)Мобилизирайте всички ловни дружинки и ги разставете на първа линия на границата по схемата на гранични войски от преди 1989 г.подсилени с оръжие,муниции и прикрепете към тях групи с техничеки средства за наблюдение.3)Придвижете всички ,така наречени "бойни поделения",в непосредствена близост до границата - турска и гръцка защото гръцката все едно не съществува и ги разквартирувайте в близките до границата селища.4)На трета линия зад "армията",разположете вече гранични войски.5) Всички полицейски участъци да се изпратят на места далеч от тези в които са се намирали досега,за да се разбъркат и прекъснат досегашните им връзки с престъпността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 11 rate down comment 7
Dimat
преди 8 години
Човек се чуди да се смее ли,или да хване всички такива чучела и да ги избеси.Заедно с неговия началник,Великия Резач на Ленти,който довчера се целуваше с приятелчето си Ердоган,който обаче,яко му го натресе в мутрата,като директно го заплаши ,че ако другите му господари от Брюксел не изпълнят НЕГОВИТЕ ИСКАНИЯ,ще пусне ордите!!!Поне половин милион,нито сирийци,нито афганистанци,нито африканци,А ДОБРЕ ОБУЧЕНА АРМИЯ,МАСКИРАНА КАТО "БЕЖАНЦИ"(башибозук)! Само докато ленторезача мигне и те ще "поят конете си" на Дунава.Какво ще изправите срещу тях?!"Най-боеспособната" бригада,мие кенеФитЕ на задокеанските ви господари в Афганистан.Тукашните чучела,горе-долу стават за парад.Половината "професионални" граничари,са свързани с турските контрабандисти,което значи,с МИТ.Полицията,пък е свързана с вътрешното продължение на контрабандните канали,което значи,командвана от МИТ.Кой остана?!Аха,май само ловните дружинки,дотолкова,доколкото не са свързани с дебеловратата пасмина .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 8
ing5rov
преди 8 години
Кухой си ти ...много плоско ме повтаряш , напрегни аспирина !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 6
khao
преди 8 години
:):) в бригада Чавдар, кухоглавецо :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 15 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Какъв е смисълът от военни, които нямат право да стрелят срещу бежанци защото ще отидат в затвора.Няма ли кой да се сети да попита министъра затова?Едва ли някой се страхува от обикновени клоуни и статисти дори и облечени във военни униформи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още