IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москов: Мнозинството има една цел – да гарантира стабилността и предвидимостта

При последните решения в парламента надделя започналата вече предизборна кампания, заяви здравният министър

11:15 | 01.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Москов: Мнозинството има една цел – да гарантира стабилността и предвидимостта

Управляващото мнозинство има една-единствена цел – да се гарантира стабилност, предвидимост и хоризонт по какъв начин се променя държавата. Това заяви пред Нова телевизия министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

"Ако можем да направим това, има правителство, има мнозинство. Ако не можем, съответно кой на метла, кой на шейна, може да прави каквото намери за добре", заяви Петър Москов.

По думите му когато Реформаторският блок (РБ) и ГЕРБ не се разбират, помежду им се вмъква ДПС и то взима решението. ”Когато РБ и ГЕРБ нямат обща позиция, ДПС определя кой е победителят”, изтъкна той.

В края на приключилия вчера политически сезон лидерите на РБ и ГЕРБ си размениха задочни критики. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов дори намекна, че е възможно РБ да останат с по-малко министри.

ДПС се превърна в ключов фактор при вземането на важни решения в парламента – избора на подуправители на Българска народна банка, оттеглянето на първия проект за промени в Конституцията и отпадането на част от въпросите от президентския референдум.

"В парламента надделя партийното, надделя предизборната кампания, която вече започна", каза още Москов.
Той не скри, че проблем между партньорите има, а тонът на разговорите помежду им е лош.

Москов призна още че, избирателите както на РБ, така и на ГЕРБ са притеснени. Това от своя страна изисквало препотвърждаване на параметрите, при които е сключено коалиционното споразумение, препотвърждаване на основните политически линии, които това правителство ще следва.

"Последните 24 часа дадоха добри сигнали в това отношение", коментира още здравният министър.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още