IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски: Няма политически чадър в транспортното министерство

Назначението на Цветелин Цветанов в бившата ДАИ е "решение в движение", каза транспортният министър

09:43 | 02.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Московски: Няма политически чадър в транспортното министерство

Няма политически чадър в Министерството на транспорта и това го доказва акцията, която се проведе през миналата седмица, при която за подкупи беше арестуван директорът на Агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов.

Това заяви транспортният министър Ивайло Московски в ефира на Нова телевизия. В коментар по темата той каза, че не е знаел за готвената в продължение на месеци операция в Агенцията и е готов да понесе отговорността си за случая. На въпрос дали би подал оставка обаче Московски беше категоричен, че Цветанов не е бил негова номинация.

"Моето основно предложение за ръководител на агенцията беше Станимир Флоров и към днешна дата твърдя, че той е човек, който поне можеше, в минимална степен да неутрализира корупционните практики", допълни още транспортният министър.

Той нарече назначението на Цветанов "решение в движение" и поясни, че не го е познавал преди да заеме ръководния пост в "Автомобилна администрация". Министърът отхвърли и коментарите, че директорът на Агенцията е бил предложен от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Той каза, че са правени опити за изваждане на част от дейностите от Агенцията - шофьорски изпити, регистрация и издаването на автомобилните табели, които да се поемат от фирмата "Безконтактни мултиплексорни вериги". Тази идея обаче е пропаднала

В министерството са получавали сигнали за нарушения, които са били проверявани от Инспектората на транспортното министерство и вътрешния одит и ако е било преценено, че има корупционен риск - сигналите са предавани на компетентните органи, допълни още Московски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още