IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мустафа Карадайъ: ДПС ще играе основна роля на президентските избори

Според председателя на партията след президентския вот ДПС трябва да участва в следващата изпълнителна власт

16:01 | 28.05.16 г. 2
<p>
	Мустафа Карадайъ. <em>Снимка: БТА</em></p>

Мустафа Карадайъ. Снимка: БТА

Факт е, че ДПС ще играе основна роля на президентските избори, коментира днес в село Медовец, община Дългопол председателят на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от БТА.

По думите му силата на ДПС също е факт и това ще се види в резултатите от президентски вот. На въпрос какъв кандидат би подкрепила партията на президентските избори Карадайъ отговори - "Демократ". "България има нужда от демократично управление, което категорично го няма в момента", заяви още той. Според него днес сме свидетели как се гази Конституцията на страната и това е риск за демокрацията. 

Председателят на ДПС, който се включи в отбелязването на 27-годишнината от трагичните събития през май в село Медовец, заяви в словото си, че никой отвън или отвътре не може да раздели партията. Пред жителите и гостите на събора той допълни, че партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт.

Запитан дали след президентските избори ще има предсрочен парламентарен вот председателят на ДПС отвърна с думите "България има нужда от демокрация".

Във възпоменателния митинг, който се проведе при засилено присъствие на полиция и жандармерия, се включиха представители на централното ръководство на ДПС, европейски и национални депутати и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
pepince
преди 7 години
Абеее, това ДПС на наште хора ли е, или за ДОСТ да гласуваме...не моам се орЕнтирам в суматохата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
България има нужда от български Орбан...и никаква нужда от ДПС , ДОСТ и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още