IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 21 млн. лв. ще струва реновирането на инфраструктурата на Велико Търново

Сумата ще бъде използвана за възстановяване на пътища, водостоци, улици и мостови съоръжения, които са общинска собственост

17:37 | 29.07.14 г.
Над 21 млн. лв. ще струва реновирането на инфраструктурата на Велико Търново

Над 21 млн. лв. ще струва възстановяването на щетите по пътната инфраструктура в Община Велико Търново след наводненията през юни. Това заяви началник-отдел “Техническа инфраструктура” в общината Цанко Бояджиев пред Агенция „Фокус“.

Не е ясно обаче кога и дали ще бъдат отпуснати тези средства, които ще бъдат поискани от Междуведомствената комисия, защото това е предварителна оценка, стана ясно още от думите му.

Предстои извършването на повторни огледи, подготовката на проекти и кандидатстване за финансиране, което е част от втория етап на кандидатстването. Срокът за тези дейности е три месеца, уточни той.

На първия етап се предоставя само информация за случилото се събитие, която вече е готова и изпратена до комисията в София, допълни Бояджиев.

Всички тези средства са за реставрация на техническата инфраструктура. В общината има много засегнати пътища, водостоци, улици и мостови съоръжения, посочи той.

Сумата от 21 млн. лв. се отнася за обектите, които са общинска собственост, поясни експертът. За засегнатото държавно имущество отговаря областният управител на града. То се обследва от отделно назначена от него комисия. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още