IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Непредвидени обстоятелства удължават работата по газовата връзка с Румъния

„Булгартрансгаз” обяви процедура по договаряне без обявление по реда на ЗОП

11:06 | 04.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Непредвидени обстоятелства удължават работата по газовата връзка с Румъния

Допълнителни строително-монтажни работи ще бъдат извършени по междусистемната газова връзка България – Румъния, става ясно от обявление на „Булгартрансгаз” в регистъра на обществените поръчки. Процедурата е договаряне без обявление по реда на ЗОП.

Допълнителното строителство ще бъде извършено от фирмата, на която бе възложено строителството - Дружество по ЗЗД Консорциум „Хабау - Варна”.

Работата се удължава заради непредвидени обстоятелства, възникнали след приключването на процедурата за възлагане на обществената поръчка за строителство на газовата връзка. Налагат се допълнителни строително-монтажни работи преди въвеждането в експлоатация, които са съществено необходими за цялостното изпълнение на строежа, посочва възложителят.

Поръчката за основното строителство на газовата връзка беше възложенa на консорциума преди година, а крайният срок за работата бе май 2013 г. За допълнителните дейности не е посочен краен срок.

Междувременно от „Булгартрансгаз” съобщиха, че работата по газопровода Добрич-Силистра върви нормално. В момента газопроводът, който ще е с дължина 80 км и с възможност за пренос на 100 хил. куб.м природен газ в час, се изгражда едновременно в няколко участъка, като паралелно се извършват различни видове дейности по трасето на обекта. Това е първият газопровод от много години насам, предвиждащ разширяване на националната газопреносна мрежа на „Булгартрансгаз”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още