IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ноу-хау за спешна помощ и лекарствена политика ще ползваме от Румъния

Двустранни работни екипи ще работят на територията на двете страни

17:11 | 24.04.15 г.
Ноу-хау за спешна помощ и лекарствена политика ще ползваме от Румъния

Ще си сътрудничим с Румъния в две направления в сферата на здравеопазването – спешната помощ и лекарствената политика. Това стана ясно след съвместното правителствено заседание на българския и румънския кабинет.

Здравният министър Петър Москов и румънският му колега Николае Баничиоиу подписаха План за сътрудничество в областта на лекарствената политика и спешната медицинска помощ, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Планът се сключва между Министерство на здравеопазването на България, Министерство на здравеопазването на Румъния и Департамента за спешни ситуации към МВР Румъния.

Планът за сътрудничество предвижда обмен на информация относно нормативната уредба, на експертиза и ноу-хау, съвместно участие в проекти, финансирани от ЕС, насочени към развитие на спешната медицинска помощ, обмен на експерти и обучение на здравни професионалисти – парамедици и медицински персонал.

В сферата на лекарствената политика се предвижда обмен на информация относно политиката за снабдяване и методологиите за ценообразуване на лекарства.

В изпълнение на Плана ще бъдат създадени двустранни работни екипи, които ще работят на територията на двете страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още