IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова дигитална платформа ще улеснява експортните фирми

Централизиран информационен регистър с представяне на малките и средните предприятия в различните индустрии ще осигурява достъп до повече пазари

22:40 | 09.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Нова дигитална платформа, чието изпълнение е възложено от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, ще улеснява комуникацията между бизнеса, администрацията на агенцията, Министерството на икономиката, и служителите от Службите по търговско-икономическите въпроси в чужбина.

Заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев се срещна с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, и с експерти на Министерството на икономиката и Министерството на туризма, на която обсъдиха каква да е концепцията за изработване на платформата, съобщи БТА.

Нейният вид трябва да е максимално полезен за бизнеса, като целта е да се повиши експортният потенциал, решиха участниците.

Уеб платформата ще бъде иновативна и високотехнологична система за подпомагане работата и развитието на малките и средните предприятия, както в България, така и в чужбина.

В нея ще има единен централизиран дигитален информационен регистър за работещите фирми. Чрез платформата ще се предоставят технологични инструменти за осигуряване на повече пазари и по-голям ръст на износа на компаниите.

Тя ще включва категоризиране на българските малки и средни предприятия по вид индустрия, големина, произвеждани стоки и услуги, капацитет, пазари на реализация, индустриална сертификация, посочват от Министерството на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още