IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявяването на КТБ в несъстоятелност приковава вниманието през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 10-годишни ДЦК за 50 млн. лв.

09:05 | 20.04.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Обявяването на КТБ в несъстоятелност приковава вниманието през седмицата

Обявяването на Корпоративна търговска банка (КТБ) в несъстоятелност приковава вниманието тази седмица.

През миналата седмица Софийски градски съд даде заявка, че решение дали банката ще бъде обявена в несъстоятелност ще бъде взето до седем дни. Това означава, че такова може да има още в следващите няколко дни.

Настоящите пет работни дни са бедни откъм макроикономически и корпоративни новини, но пък народните представители, чиято ваканция вече изтече, се завръщат към обичайния си ритъм на работа.

В понеделник (20 април) ще се проведе поредното заседание на временната анкетна комисия в парламента, която обследва фактите и обстоятелствата около случилото се с КТБ. По време на заседанието ще бъдат изслушани председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ и директорът на специализирана административна дирекция „Финансово разузнаване“ в ДАНС.

В първия ден от седмицата Българска народна банка ще проведе аукцион за продажбата на 10-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 50 млн. лв.

За този ден е насрочено общото събрание на НИД Индустриален Фонд АД.

Във вторник (21 април) ще се съберат облигационерите на Български пощи ЕАД и акционерите на Дъб АД (в ликвидация), за да проведат своите общи събрания.

В сряда (22 април) Националният статистически институт ще публикува основни макроикономически показатели за сектор „Държавно управление“. Данните ще са за четвъртото тримесечие на 2014 г.

В сряда се събират акционерите на А.В. Билдингс АД. Общото събрание ще разглежда отписването на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

За четвъртък (23 април) е насрочено заседанието на Временната комисия в парламента за проучване на финансовото състояние на пенсионноосигурителните дружества и управляваните от тях универсални и професионални пенсионни фондове и прилагането на регулаторната рамка

За петък (24 април) не са предвидени събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
крас
преди 9 години
Прехвърлянето на капитала на ТБ Виктория е изцяло КРИМИНАЛЕН СЛУЧАЙ!Изнесената в медиите информация, че ИЮБ Холдинг САС, е опростено акционерно дружество, изцяло притежавано от групата за глобални финансови услуги Креди Агрикол СА, Франция поставя въпроса:ЗАЩО в Търговския регистър е изнесена невярна информация, че КТБ закупува банката ФАНТОМ от френската ИЮБ ХОЛДИНГ САС което е дъщерно дружество на Креди Агрикол СА, Франция?Фактите сочат, че КТБ е придобила банката ФАНТОМ не от ИЮБ ХОЛДИНГ САС, а от друго дъщерно дружество на Креди Агрикол СА, Франция носещо името Креди Агрикол СА,БЪЛГАРИЯ !СЪЩЕСТВУВА ЛИ ИЗОБЩО ЮРИДИЧЕСКИ СУБЕКТ носещ името "Креди Агрикол СА БЪЛГАРИЯ" от който според официалната страница на КТБ тя е придобила пасивите и активите на тази ФАНТОМНА БАНКА?!Време е френския посланик да ни разкаже как стана този ФОКУС с прехвърлянето на някакви банки от ТЪРГОВСКА БАНКА НА ГЪРЦИЯ АД, през "Креди Агрикол СА БЪЛГАРИЯ" или ИЮБ ХОЛДИНГ САС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
крас
преди 9 години
АФЕРАТА КТБ МИНАВА И ПРЕЗ СЛУЧАЯТ С ЕДНА ДЪЩЕРНА НА НЕЯ БАНКА ВИКТОРИЯ И ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ НОСЕЩА СЪЩОТО И ИМЕ.И банката и засрахователната компания са собственост на КТБ. КАКВА ЩЕ Е ТЯХНАТА СЪДБА?Интересно е да се види промяната на собствеността на ТБ Виктория На 08.8.2014 г.- "КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА" На 25.7.2012 г. 15:35:06ИЮБ ХОЛДИНГ САС, държава: ФРАНЦИЯНа 13.1.2012 г. 08:13:00ИЗПРАВЯНЕ НА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКАТЪРГОВСКА БАНКА НА ГЪРЦИЯ АД,държава: ГЪРЦИЯНа 23.4.2008 г. 15:45:40ТЪРГОВСКА БАНКА НА ГЪРЦИЯ АД, Чуждестранно юридическо лицеЩЕ НИ ОБЯСНИ ЛИ ФРЕНСКИЯ ПОСЛАННИК КАКВА Е БИЛА ТАЗИ ГРЕШКА С КОЯТО Е ПРИКРИТА СОБСТВЕНОСТТА НА френската компания ИЮБ ХОЛДИНГ САС ?!Не сме забравили че точно по случая с КТБ произнасяне имаше на СЪДИЯ ЧЕНАЛОВА!ОЧАКВАМЕ С РЕШЕНИЕТО ЗА ТБ Виктория ДА ЦЪФНЕ АФЕРАТА с "ИЮБ ХОЛДИНГ САС"Спомням си, че КВЕСТОРИТЕ прехвърляха някакви активи от КТБ в ТБ Виктория с идеята в едната да останат ЛОШИТЕ , а в другата "ДОБРИТЕ" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още