IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основен фокус в работата на новия транспортен министър ще бъде ОП "Транспорт"

Служебният министър ще се фокусира и върху подготовката на проекта "Механизъм за свързана Европа"

15:01 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Данаил Папазов предава поста на министър на транспорта на Николина Ангелкова. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Данаил Папазов предава поста на министър на транспорта на Николина Ангелкова. Снимка: Investor.bg

Основен акцент в работата на служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще бъде оперативна програма (ОП) „Транспорт“ 2007-2013 г., заяви тя по време на първата си пресконференция при приемането на поста от Данаил Папазов.

Ангелкова ще работи върху установяването на напредъка по проектите, оценката на високорисковите проекти и предприемането на мерки за минимизирането на загубите на средствата по програмата.

„Друг основен акцент в работата ми ще бъде ОП „Транспорт“ за периода 2014-2020 г., като от съществено значение е нейното одобряване и финансиране, за да може да стартират проектите в срок“, каза още новият министър.

Служебният министър ще се фокусира и върху подготовката на проекта "Механизъм за свързана Европа", който предстои да се обяви от Европейската комисия.

Освен това Ангелкова ще нареди извършването на преглед на текущото състояние на всички търговски дружества и предприятия в системата на транспорта, като екипът ѝ ще предприеме конкретни мерки за подобряване на финансовото и икономическо им състояние. 

При предаването на управлението досегашният министър Данаил Папазов благодари на екипа, с който през последната година е работил усърдно. "Имаме доста голям напредък по по-голяма част от нещата, по които работихме. Запознах министърката с моментното състояние. Надявам се всички хубави инициативи да бъдат продължени. Надявам се да успеят да докарат докрай всички наши добри инициативи”, добави още Папазов. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още